Bruksprov

2010-03-05

Ja herregud, detta börjar - som väntat - utvecklas till en årskrönika. Men nu är det dags igen!

Dags för Bruksprov på Flyinge. Bruksprov innebär att man letar fram nya hingstar för godkännande i avel, och vi pratar SWB - Swedish Warmblood. Det är alltid intressant att se hingstarna live, och jag försöker välja hingstar som jag själv har sett "på riktigt". Det ger så mycket mer än att ha sett dem på bild och film.

I år tycker jag dock inte att det är några riktiga höjdpunkter. Jag hade sett mest fram emot Bravour, Common Sense och de två Tornesch-avkommorna Turmalin och Tellus bland de "vanliga" hopphingstarna. Av dessa är det egentligen bara Common Sense som motsvarat mina förväntningar. Bravour hade dock hoppat mycket väl första omgången, som jag inte såg, så vi har ett visst hopp på honom inför morgondagen under testryttare. Dessutom visade sig Cohiba (e Chacco Blue) verka vara en riktigt bra hingst.

Av treåringarna var ingen intressant ur en hoppsynvinkel. Noureev the Paddocks Z hoppade bra, men ströks inför gångartsprovet. Famous Robin hoppade också bra men gick helt bort under ryttare. Ett par av de dressyrstammade hingstarna hoppade riktigt bra, och skulle kanske funka på min ryska. Nu med facit i hand så godkändes ingen av dem, så man behöver inte fundera mer på det.

Prestationshingstarna är dock ganska intressanta, här har jag flera kandidater. Vi har Vivaldi K, Fighting Alpha (som betäckte redan -09), Nintender (dito) och framförallt Sir Oldenburg, som alla ligger på potentiella hingstar-listan.

Nä, usch, jag vet inte, detta är så svårt! Man ska ha nåt som

1) Passar stoet

2) Har vettiga villkor

3) Går att sälja

...och så vidare...

Men jag tror nog att jag kommer att kunna bestämma mig i år också ;).

Idag har vi varit hemma hos Anna, som jag köpte Neva från, och kollat lite hästar (bland annat Nevas tvååriga avkomma e First Wish) och snackat. I morgon får jag förhoppningsvis träffa Vienna, Valencias 6-åring som står på Flyinge. Det har sina fördelar att vara i Skåne!

Sen blir det bruksprovsgala med middag i ridhuset och allt som hör därtill. Kul =).

På hemmaplan flyter det mesta på, Solitaire är på inkörning och alla tanter börjar bli tjocka. Bara en sak som saknas - VÅREN!

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)