Long time no see!

2011-10-09

Ska försöka väcka liv i en sovande blogg.... har blivit helt bortprioriterad tyvärr.

Mycket har hänt sen sist. Nytt sto i stallet (har jag väl inte presenterat?): Lady Marry RW 1065. Ett diplomsto som själv tävlat MSV hoppning med placeringar i L:A. LM som hon kallas är otroligt trevlig i all hantering, ganska pigg att rida dock men funkar bra. Verkligen genomsnäll! Hon är efter Dito som ju verkligen bevisat sin förärvning genom ett otal tävlingsponnyer. LM är dräktig med Dirco Hästak, en SWB-hingst som tävlat svår hoppning.

Sålda hästar är Backseat Boy (Bosse) och Top Lollipop. Tiden räcker inte till att ha flera som ska ridas in tyvärr, nu är bara Madame kvar som är född 09 och det är dags att börja sätta henne i skolan.

Neva är utlånad till Sunne Ryttarförening och fungerar otroligt bra. Hon kastade ju i vintras och har inte betäckts i år. Jag satte igång henne i våras och hon tycker att det är jätteroligt.

Valencia blev tyvärr inte dräktig i år och får gå i pension. Hon har fått ett föl på fyra försök de sista åren så nu får naturen bestämma. Tråkigt, men så är det med biologisk verksamhet - man kan inte styra själv.

Mera tråkigheter är att Nova resorberade sitt foster efter Baltimore. Det hade blivit en fin fölunge!

Choice är fortfarande dräktig med Fantast v d Zwartepannenhof i alla fall.

Jag har själv spenderat några dagar på Flyinge nu i samband med Svenskt Avelschampionat. Otroligt inspirerande! Bara att vara i Skåne är inspirerande för en hästmänniska ;).

Störst behållning gav ett föredrag som hölls i Hopphästklubbens regi, det var Jac Remijnse från Holland som berättade om linjeavel. Verkligen intressant! Mycket är såklart teori men jag tror på idén. För mycket för att berätta här men jag kommer försöka praktisera teorierna på åtminstone ett av stona nästa år.

Jag letar lite smått efter ett nytt sto, har ju lite av ett generationsskifte i år när fyra ston gått i pension. Har några intressanta på G men hör gärna av er om ni vet något bra! Det ska då vara riktigt bra, med en intressant pappa, bra möderne och egna eller avkommors prestationer i lägst MSV hoppning. Kan även tänka mig byte/delbyte.

 

//J

Antal kommentarer: 1

2012-10-01 12:16:06 - Team_cameva@live.se

Hejsan såg att du nämt backseat boy.. E han under rough n tough ?
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)