Konklusion

2014-12-31

Ja, nu lider 2014 mot sitt slut och 2015 är i antågande. Det har varit ett händelserikt år med både ups and downs...

Jag betäckte fyra ston 2013, men på höstkollen hade Valerie (som var dräktig med Hip Hop) resorberat. Jag bestämde mig då för att köpa ytterligare ett dräktigt sto och så kom Cirieka Z till gården.

Chivonne Z kastade tråkigt nog ett stoföl e Iowa i april. Så i slutänden kom det tre föl; Atlantic City Z e Asca Z, Badlands e Boss VDL och Miami e Indoctro. Bara egna föl föddes hos oss i år.

Badlands råkade ut för foderstrupsförstoppning när han var ca en månad gammal och gick inte att rädda. Mycket tråkigt då han var otroligt fin.

Atlantic och Miami bor båda kvar, Miami är dock såld. Sålda under året är även Athenas Sinclaire och Athenas Berling, så nu är enda ponnyn kvar Dohna (som också är till salu).

Simberg Solitaire äger vi fortfarande, men hon är utlånad på långtidsfoder till Tuva i Skåne. Det samma gäller Valerie, som bor hos Rebecka i Västergötland.

Valerie har utvecklats otroligt väl under året, och gick Breedersfinal i fälttävlan i september. Vi hoppas se mer av henne på tävlingsbanorna under nästa år!

Fyra egna ston är dräktiga, Chivonne Z med Hasard, Montana med Cornet Obolensky, Cirieka Z med Latour och Fair Choice med Clintissimo Z. Jag håller alla tummar för ett bättre fölår och längtar riktigt mycket efter att få se vad som kommer ut! Det är även ett par inackorderingar som kommer föla här så det blir en händelserik vår.

Vad gäller seminsäsongen i övrigt blev den riktigt bra till slut, trots en del strul längs vägen. Alla ston som fick en bra chans blev dräktiga, och vi fick dräktigt med "alla" kända icke-fertila hingstar ;-). Mycket tur behöver man ha i den här branschen, det ska sanningsenligt sägas. 

Nästa år kommer vi ha frysstona här och det blir lite andra rutiner även vad gäller TAI, men det ber jag att få återkomma till. Det handlar inte om begränsningar för er stoägare utan om betydligt fler möjligheter!

Jag funderar också på att erbjuda bete för ettårshingstar 2015, har fått en del förfrågningar och vi har inte så många ungston i år så det bör vara lösbart. Hör av er vid intresse så får vi se om det blir ett gäng! De bör vara minst fyra i alla fall tycker jag.

För övrigt jobbar vi på, vi har haft vinter en vecka men den verkar vara slut i morgon tyvärr... Väldigt fint med lite snö så det blir ljust och rent! Jag har satt igång Dohna ordentligt efter hennes höstvila också, och det är betydligt enklare att rida jämfört med när det är träskliknande förhållanden som det var under en period. Hon går från klarhet till klarhet och om en månad åker hon nog ut på annons igen! Fantastisk ponny som "tyvärr" förtjänar ett bättre öde att att lufsa runt i skogen med mig på ryggen några dagar i veckan. Vi får se vad som händer på den fronten, när jag sitter på ryggen är hon inte till salu och priset går upp lite för varje ridpass :-).

 

Önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR - ta hand om er!

 

Soluppgång den 28/12 2014, vy från gården

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)