Bruksprov och annat

2011-03-07

Skandalöst länge sen det bloggades härinne! Man får skämmas, men å andra sidan har det inte hänt mycket sen sist. Det har mest varit en lång, hård vinter. Så lång att jag har bestämt att sälja av en del hästar under året. Det är svårt att hinna med alla när det dagliga arbetet blir så tungt som det blir när det är kallt och mycket snö.

Vi får se vilka som hamnar på salulistan, men framförallt unghästar. Håll utkik på salusidan eller hör av er om det är något speciellt ni letar efter!

I veckan som gick var det bruksprov i Flyinge. Vårens första happening! Alltid lika kul att se fina hingstar och träffa folk, men i år var det lite avslaget tycker jag. För det första hölls proven i Crafoord-hallen pga tidigare takras. Visserligen ganska gemytligt (det blev ju trångt ;)), och inte så kallt som befarat, men inte riktigt som vanligt.

Sen var det nästan inga hästar jag såg fram emot att se, bland hopphingstarna var mina främsta kandidater strukna redan innan provet. Det kom heller inte fram några roliga nya hopphingstar enligt min bedömning, utan i år får vi köra på "gammalt". En hingst som jag nog kommer att använda är Cabachon, som ju betäckt ett år men i år visades upp igen och fick förlängt tillstånd:

 

Cabachon

 

En annan hingst som var rolig att se var såklart värmlänningen - Sohn der Sonne. Han hade verkligen utvecklats väl, jag såg honom i maj förra året och på championatet. Nu var han betydligt mer avspänd och verkade nöjd med sig själv. Han dansar fram, har kanske inte ultimat exteriör men verkligen en typförbättrare. Kul!

Luxus CML hade jag hoppats på, det är en jättefin hingst som verkade väldigt harmonisk under ryttare. Inte lika flashig som SdS, men vi behöver ju olika typer av hingstar. Tyvärr gick han inte igenom men han har ju en ny chans nästa år.

Den bästa hingsten var också en dressyrhingst, en treåring e Florencio - Floricello. Jag är ingen dressyrmänniska men vilken utstrålning!

Överlag så var det annars få intressanta hingstar, och i synnerhet hopphingstar. Det godkändes få men det var helt rätt enligt min bedömning. Vi behöver väl inte fantastiskt många fler hingstar i Sverige heller.

Så, nog om detta. Här hemma har vi fått ett nytt avelssto (eller fått och fått, köpt), hon kommer att presenteras snart! Hon hör dock till welsharna så ingen av dessa herrar är aktuell till henne.

Första fölet beräknas till slutet av april, Choice är ut först och ska föla med Bravour. Jättetjock är hon!

 

//J

Antal kommentarer: 2

2011-03-12 18:12:37 - Johanna

Har du några avkommor efter Magic Mist kvar? efter vilka hingstar isåfall?

2011-03-12 21:10:57 - Jenny

Jag har två avkommor till Misty här hemma, båda ston. Point Blank e Lucky Point, född 2008 och Madame Marie e Cyrano de Bergerac, född 2009. En av dem säljer jag, men inte båda. Hon är dräktig med Baltimore i år och beräknas föla i juni.

Hör av dig vid intresse!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)