Ja vad säger man?

2013-01-25

Jag skrev ju i förra inlägget att 2012 varit ett bra år och att det var dumt att skriva så.... ack så rätt jag fick!

Quimbra står med fång. Hon har stått inne på box i tre veckor, på behandling, och är röntgad för två veckor sen. Prognosen känns relativt dålig. Ingen förbättring har skett under den här tiden.

Jag har aldrig tidigare haft en fånghäst, trots mina närmare 30 år som hästägare och att det passerat 40-45 hästar hos mig. Har naturligtvis läst och lärt mig massor, pratat med olika veterinärer och andra hästkunniga runt mig.

Jag har insett att alla hästar kan få fång (trodde bara på ponnyer, kallblod och vid kvarbliven efterbörd ungefär tidigare). Att orsakerna är otroligt många. Att utgången är väldigt oviss.

Sen kan man verkligen fundera på om man ska avla på en fånghäst? Jag menar, tänk om hon får ett anfall med föl vid sidan - ska det fölet få växa upp på box då??

Just nu är inget säkert, inte ens att hon blir bra. Jag känner mig ganska uppgiven eftersom hon inte alls svarar på NSAID. Pratade med kliniken igen i morse och vi kom överens om att ta bort det några dagar för att se vad som händer - om hon blir sämre eller ej.

Ack och ve, dessa djur! Därtill fick jag idag besked om att en av mina uppfödningar måste tas bort pga skada. Så tråkigt på en ung häst!

Lite glädjande att hemsidan nu nått över 15 000 besökare.

Och jag funderar på om jag ska åka ner till bruksprovet eller inte, är det några värmlänningar som planerar att åka ner? Jag åker i så fall torsdag till lördag.

 

//J

Antal kommentarer: 1

2013-01-25 15:48:35 - Annelie

Men så tråkigt.
Fång är verkligen hemskt.
Dessutom ett sto med sådan superstam.
Önskar dig lycka till o att allt går bra.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)