Quimbra H

2012-08-26

Nu har vi ett nytt avelssto igen! Jag har egentligen inte letat aktivt men ibland måste man bara slå till...

 

 

Quimbra H är efter Quidam de Revel – Calvin Z – Carthago – Robin Z. Quidam de Revel behöver väl knappast någon närmare presentation, han är helt enkelt en av världens bästa avelshingstar. Han har lämnat avkommor som t ex Nabab de Reve, Guidam och Quite Easy – alla välkända avelshingstar.

Calvin Z är inte så känd för den stora massan, han gick själv svår hoppning men hann inte lämna så många avkommor eftersom han dog i relativt tidig ålder. Hans mamma Monoline har även lämnat hingstarna Lansing och Cantus. De få avkommor som Calvin Z fick har tävlat mycket bra.

Quimbra H kommer ur en av Sveriges absolut bästa stostammar. Hennes mormorsmor Roma H tävlade svår hoppning med många placeringar, och hennes mamma Bonita (ex Blues) hade ännu fler placeringar i svår klass.

Ur stofamiljen kommer även svårklasshopparna Quando H och Alvarito H samt de godkända hingstarna Positano H, Ronaldinho H och Optic VT.

Quimbra H har själv tävlat tom 1,40 med många placeringar tom 1,35. Hon var i final i Falsterbo som 6-årigt fölsto och i Breeders på Flyinge året därefter. Hon har en avkomma född 2006, Corsica H, som hade gångartsdiplom som treåring och nu verkar i avel hos Stuteri H.

Quimbra H är ett trevligt sto som vi hoppas kommer att trivas hos oss och få många fina avkommor. Hennes Blup-index är bland de bättre!

 

 

//J

Antal kommentarer: 4

2012-08-30 14:52:01 - aNNA, Anna.gustafsson89@hotmail.com

Åh, ser ut som Quimsan trivs bra med massa gräs :) hjälpte Annikki tidigare med Quim, hon är världens bästa! Ge henne en klapp och en puss på mulen ifrån mig och njut av henne :)
mvh Anna

2012-08-30 21:27:10 - Jenny

Det ska jag göra! Hon är jättetrevlig och verkar trivas bra här :)

2012-08-31 08:07:00 - Anna

låter toppen! saknar min gråa tjej :) hon är verkligen genomsnäll! skall hon betäckas i år?

2012-09-02 22:16:59 - Jenny

Nej, årets säsong är avslutad (de flesta hingstar skickar bara till ca 10 augusti). Men nästa år ska hon betäckas :).
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)