Here we go again...

2012-08-07

Ja, jag är verkligen hopplös! Nära fyra månader sen senaste blogginlägget. Mycket har hänt sen sist!

Vi har i år fått två egna föl, ett sto född 3 maj e Fantast vh Zwarte Pannenhof u Fair Choice (e Cortez) och en hingst född 22 maj e Dirco Hästak u Lady Marry (e Dito). Dessutom fölade tre inackorderade ston hos oss.

Alla fölningar gick bra och det är verkligen skönt! Även om det oftast ändå går bra är det så otroligt mycket som kan hända och som man förbereder sig på. Ju längre man varit med i leken desto mer vet man om farorna som lurar...

Seminsäsongen har också gått jättebra. Fåtal omlöpare och i dagsläget bara ett sto som inte är dräktigt, dock seminerad igen sent och inte kollad än. Egna betäckta ston är Fair Choice som är dräktig med Click and Cash, och Montana som är dräktig med Boss VDL.

Baltimore Jack är såld till Veronica i Varberg. Nova såldes till Skåne men var snabbt ut på annons igen, vet inte om hon blev såld vidare. Madame är såld till Sofie i Nora och verkar ha fått ett toppenhem! Vissa hästar hamnar verkligen på rätt plats.

Det har varit en trist säsong vad gäller växtodling dock... betena har drunknat i regn, och det samma gäller såklart alla vallar. Vi har till slut lyckats skörda förstaskörd på allt, men bara delar av det håller "hästkvalitet". Nu hoppas vi på en lite torrare augusti så att vi kan få bra andraskörd.

Jag avslutar inlägget med en bild från dagens happening: Visning av föl för selektering till auktion. Vi blev filmade, vilket är första steget, sen väntas besked om man är uttagen om ca en vecka. Jag har väl inga stora förhoppningar, men det är en riktigt fin fölunge! Och dessutom har hon det mest fantastiska temperament jag stött på hos en fölunge - lovande :-).

 

//J

 

 Fair Choice med fölet Crazy Janey

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)