Det lunkar på

2014-12-06

Det är en ganska lugn årstid på hästfronten. Vi har ju också haft en väldigt mild höst och början på vintern, även om det tidvis varit lite för blött... Men våra hagar står sig ok så det är ingen större fara. Det går dock åt mycket halm i ligghallarna i den fuktiga luften, och det är nästan hopplöst att rida i skogen.

Men det är väldigt skönt utan minusgrader tycker jag; slangar kan ligga ute, traktorn startar alltid och man har inte ens behövt vinterdäck. 

Nu lackar det mot jul och ett sista ordentligt ryck på mitt "vanliga" jobb hägrar, sen en lång ledighet! Mycket skönt och välbehövligt. 

Nästa år får det bli lite annan uppstyrning på jobbandet, vi kommer troligen att ha fler ston här och dessutom kommer frysstona att stå hos oss. Mer info om detta längre fram. Men det kommer innebära att jag behöver prioritera lite annorlunda.

Vi har fått in några nya inackorderingar och jag har satt lapp på luckan till lösdrifterna. Tyvärr rymmer de inte hur många som helst och grupperna måste funka. På box kan jag ta emot några fler hästar. 

Tors-fre denna vecka var jag på ett intressant seminarium i Uppsala, det handlade om smittbekämpning på stuterier. Vi fick lära oss en hel del nya saker och det blir till exempel införskaffande av mera alcogel till stallet ;-). I övrigt har vi faktiskt ganska bra rutiner för både smittspridning, vaccinering och parasitbekämpning om man ska tro landets ledande veterinärer.

 

Den här bilden togs tidigare i höstas - hästen jag kliar är Atlantic City Z e Asca x Caretano, den bruna bredvid är Miami e Indoctro x Iowa och fuxen i förgrunden är en inackordering e Warsteiner x Krius xx. Alla tre födda 2014.

 

//J

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)