Gott Nytt År!

2012-01-01

Ja, nu är 2011 slut och 2012 har inletts med årets första riktiga snöfall. Vi har fått ca 2 dm, hästarna tycker det är jättekul :). Rätt skönt, rent och fräscht och ljust - men det räcker med en omgång anser jag. Tyvärr verkar det väl som att det kommer regna bort de närmaste dagarna.

Vi har haft ett lugnt firande av både jul och nyår. Skönt att vila upp sig lite!

I fredags anlände sex nya inackorderingar så nu har jag bestämt att inte ta in fler lösdriftshästar. Flockarna är lagom stora och väl sammansatta så det känns onödigt att krångla mer. Däremot har vi tre boxar tomma för dagen, så någon enstaka boxhäst ytterligare kan vi nog klämma in.

Personligen hoppas jag på ett bättre avelsår 2012, 2011 var faktiskt ett riktigt skitår. Vi hade två kastningar, två ston som inte är dräktiga inför 2012 och en rad av dyra veterinärräkningar. Dessutom pensionerade jag fyra avelsston, tre av dem är borta från jordelivet så förändringen känns.

Det är svårt att sälja häst för dagen, även om man kontaktas av hugade spekulanter då och då (senast idag faktiskt). Men få går till affär tyvärr. Att PB fortfarande inte är såld är märkligt, en underbar häst till mycket bra pris. Själv hinner jag inte rida annars vore hon aldrig till salu! Kan ev tänka mig att låna ut henne en period till någon som kan vidareutbilda henne.

Funderar mycket på hur nästa avelssäsong ska se ut. Jag har bara två ston i SWB-avel, Nova och Choice. De ska förhoppningsvis betäckas. Även LM, welshstoet, ska betäckas. Men i övrigt - vet jag inte? Grunnar lite på att skaffa ett fullblod för galoppavel faktiskt, det verkar spännande och en utmaning. Men den marknaden är kanske inte heller strålande för dagen.

En sak är säker, och det är att det är svårt att hitta riktigt bra avelsston. Till och med nu, med den sviktande marknad som råder, finns det få stjärnor till salu. Jag har hittat ett fåtal som kan vara intressanta att gå vidare med (har haft köpesannons ute, länge!) - vart tar alla gamla tävlingsston vägen?

 

//J

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)