Inspirerad!

2017-03-18

Ja nu har det varit en lång tid av inspiration! Det började redan för tre veckor sen med en resa till Scandinavium. En återupptagen tradition så att säga, det gick många år utan att jag var där men nu har det blivit fem eller sex år i rad tror jag. Det är alltid så härlig stämning där! Man träffar massor av känt folk och kan strosa runt på mässan och klämma och känna - jag är ju en värdelös shoppare men titta kostar inget :-). Jag köpte dock ett träns till Paddington och lite annat småkrafs.

Casall gjorde sin sista tävling i Sverige och avtackades av publiken. Fantastiskt häst. Vi har två ston dräktiga med hans son Casallco i år. 

 

Casall och Rolf-Göran Bengtsson under avtackningen

 

Söndagens världscup var såklart helt fantastisk med svensk seger genom Henrik von Eckermann och Mary Lou!

Fyrspann kan jag absolut ingenting om men det är otroligt att se hur de kan manövrera fyra (!) hästar i full galopp - utan att ens sitta på dem ;-).

 

 

Helgen efter var det dags för bruksprov. Också som vanligt en ganska social historia :-). Många fina hingstar såklart. Faktum är att av de äldre tyckte jag nästan alla skulle godkännas och så blev det också. Av treåringarna var det lite tunnare och egentligen kunde de ha låtit bli att godkänna de som gick igenom också (nu pratar jag bara om hopphingstarna). Mina favoriter var Ike och Crusader Ice. Vi får väl se om vi använder några nygodkända. Just nu vet jag inte ens vilka ston som ska semineras.

 

Det blir många timmar på läktaren...

 

I veckan som gick deltog jag på en exportkurs i SWBs regi. Spännande tema även om jag inte riktigt tror att potentialen är så stor för de hästar jag helst säljer, föl. Men det är nyttigt att lära sig nytt och man knyter alltid några nya kontakter. Själv tycker jag ju att Norge vore en ypperlig marknad för oss som bor så nära, men det verkar svårt att komma in på den. Man borde kanske annonsera lite där åtminstone.

Här hemma har lammen börjat komma, en härlig tid! Lite senare i år än ifjol, på gott och ont - de blir inte klara till midsommar men de slipper lamma i minus 18 grader. Nästa år vill jag nog ändå ha dem lite tidigare. Så fantastiskt söta djur, man kan stå där och bara titta på dem hur länge som helst!

 

Nu är våren här!

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)