Rör lite på sig

2012-01-21

Inte för att det har hänt så mycket men min känsla säger mig ändå att det börjar kännas lite vårlikt! Faktiskt så har jag fått svar på hästannonser och till och med bokat in fölspekulanter på besök.

PB har idag åkt iväg till en fodervärd vilket jag tror blir mycket bra. En duktig ambitiös tjej som rider mycket bättre än mig och som har tiden och orken! Dessutom har hon hästen hos en av Värmlands bästa hoppryttare så förutsättningarna känns bra. Finns det någon gnutta till talang hos hästen så borde den ju upptäckas nu...

Vi blev dock rätt förvånade när vi läste namnet på hästen i boxen bredvid... Gangster! Där dök han upp igen, otroligt nog (nåja, nu är ju inte hästVärmland så jättestort men i alla fall). Gangster är lika gammal som PB och växte upp här hos oss, han bodde tillsammans med PB från att han var en dryg vecka gammal tills att han åkte på hingstbete som ettåring. Och nu hamnade de i boxarna bredvid varandra - vilken grej!

På hemmaplan händer inte så mycket, några föl är avvanda och två går fortfarande med sina mammor. Jag vill helst att mammorna vänjer av fölen själva om stona är dräktiga igen. I vilket fall som helst så vill jag att de diar åtminstone 8 månader för att få en så bra start som möjligt. Man ser stor skillnad på de som är fråntagna tidigare!

Häromdagen fick alla föl sin första vaccinationsspruta, de är åtta stycken så det var en drös... alla skötte sig dock mycket väl. Travisarna ska ju frysmärkas snart och alla andra utom welshponnyfölet har fått sina pass. Så de finns liksom på riktigt ;).

Det är en snäll vinter, de senaste dagarna har det varit lite kallt så man får köra vatten till lilla lösdriften men överlag så är det underbart jämfört med förra och förrförra vintern. Fler såna här vintrar tack!

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)