Till Skåne och hem, och tillbaks igen

2012-03-11

Sitter på tåget tillbaka till Skåne för att gå vecka nr 2 på seminkursen. Förra veckan var rolig och lärorik, även om jag hade önskat ett högre tempo. När man ska vara hemifrån så länge så hade det känts bättre med en intensiv kurs, då kan ju antalet dagar dras ner. Långa fikaraster och lediga eftermiddagar kan man klara sig utan…

På torsdagen var det dock bra att vara lite ledig för då började hopp-SM på Flyinge. Jag satt på läktaren några timmar, det är alltid givande att se många hästar och studera deras härstamningar.

När våren kommer så inträder hingstvalsångesten, tänk att det är lika illa varje år! Jag har lite andra tankar än innan nu faktiskt och ska försöka ha lite andra kriterier när jag väljer hingst än innan. För det första så ska jag ta större hänsyn till hingstens egna och avkommors tävlingsresultat. För det andra ska jag försöka tänka lite mer linjeavel ”a’la” Jac Remijnse, som jag lyssnade till i höstas. Hans resonemang fångade mig och gjorde mig mycket nyfiken!

Vi får väl se vad detta leder till. Som första hingst ut har jag till 99% bestämt Click And Cash till Choice. Här blir det dock bara ”vanlig” linjeavel på Cor de la Bryere, men Clicken själv däremot innehåller flera kombinationer där hingstar återkommer som fäder till både hingstar och ston, vilket alltså är Remijnses filosofi. Det är hingstar som Cottage Son xx, Capitano, Ramzes x och Ladykiller xx så man får väl hoppas att de har lämnat några goda gener ;).

Clicken har tävlat riktigt bra, han blev senast idag tvåa i SM (1,55) och jag hör bara gott om honom. Dessutom har vi ju en tvååring efter honom (u Valencia (plac 1,45)) som jag hoppas kunna bli ett fint avelssto i framtiden.

Till Nova (xx) velar jag lite mellan Corlensky G och Cosmeo. Såg Cosmeo förra helgen, han fortsätter imponera på mig, nackdelen är att han står i Danmark och vi vet inte alls hur skicken kommer att fungera i år. Men vilken fin hingst, och borde passa fullblod!

Ny inackordering på ingång också, alltid lika spännande! Men vi väntar inga föl förrän i maj.

 

//J

Antal kommentarer: 3

2012-03-11 21:21:52 - Sara

Hej, tänkte bara berätta att cosmeo är riktigt jobbig att hantera, vet inte om hans humör hänger med.. För annars är han ju grymt fin!! :)

2012-03-11 22:10:03 - Ida

Tror också Clicken kan bli bra till Choice!

2012-03-11 23:43:38 - Jenny

Hm, 1-0 till Corlensky då kanske...?
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)