She's mine!

2015-11-29

Jo jag var ju lite i shoppartagen häromsistens... Räknade lite pengar och lite hästar och i kombination med att jag inte har några hästar till salu bestämde jag mig för att leta efter ytterligare ett dräktigt sto. Som vanligt är de svåra att hitta i Sverige men som ni såg i senaste blogginlägget dök det faktiskt upp en intressant på min köpesannons, en häst jag köpte utan så värst mycket betänketid.

Men jag har såklart läst annonser också. Och där!! ...dök hon upp. Jag brukar säga att om jag ska köpa något nytt så ska det var bättre än de jag redan har, och i det här fallet har jag nog i alla fall lyckats hitta en värdig kandidat.

Thimberly är ett holsteinsto efter Clearway - Alasca Z - Langata Express xx. 

Pappa Clearway behöver kanske ingen närmare presentation. Har har legat på WBFSH:s topp 100-lista i ett antal år och är pappa till en lång rad av 1,60-hästar, däribland Clarimo som ju rids av Rolf-Göran Bengtsson.

Hans mamma har lämnat inte mindre än åtta svårklasshästar och fem godkända hingstar.

Thimberlys mamma kommer ur en liten stofamilj i Holstein som kanske är den som gjort mest intryck i hela hopphästvärlden. Hennes mormorsmormor Schneenelke var mamma till Warthburg (e Aldato) som lämnade bland annat helsyskonen Landgraf I, Landgraf II och Landgraefin, den senaste är i sin tur mamma till hingsten Cash (e Cor de la Bryuere). 

Cash har lämnat otaliga svårklasshästar och godkända hingstar, t ex Cashandcarry (pappa till Click and Cash) och Rash R (pappa till Zenith).

Thimberlys mormorsmor lämnade två svårklasshästar samt godkände hingsten Alcatraz Son. En av hennes avkommor var Orchidee som tog OS-guld 1988 under Dirk Hafemeister.

Thimberlys mormor lämnade fyra svårklasshästar, däribland hingsten Concept (e Concerto II) som bland annat är pappa till hingsten Contact vd Heffinck.

Thimberly har en helbror som än så länge tävlar 1,40 hoppning och en bror e For Pleasure som är placerad 1,40. Hennes avkommor är ännu unga men lovande, en dotter finns i Sverige (Caretina Royal Z) och tävlar och ett barnbarn såldes på Zangersheides elitfölauktion. Hon har också en son e Kannan som sålts som hingstämne.

Thimberly är dräktig med Party Dance, den danska hingsten e Cajus - Godehard som tävlat 1,60-hoppning och var bästa fadershingst i Falsterbo 2015. Hans avkommor är helt fantastiska och han bör vara en hingst för framtiden. 

Fölet kommer vara till salu och går att boka redan nu.

Thimberly har också gjort stotest i Holstein med ett riktigt bra resultat, bland annat 8 i löshoppning och under testryttare. Och vacker är hon dessutom!

 

 

//J

Antal kommentarer: 1

2015-11-29 14:11:14 - Anna

Nu blev ju jag också i shoppartagen ☺
Lycka till med snyggingen.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)