Äntligen plus!

2010-04-17

Ja, nu är äntligen våren här för att stanna, känns det som. Men det är en seeeeg och dryyyyg vår. Fortfarande minusgrader på nätterna nästan utan undantag, vilket såklart gör att gräset inte växer alls. Så nåt bete ser vi inte kunna komma än på flera veckor. Å andra sidan är det skönt att det inte går för fort, det är en tillräckligt stressig årstid ändå.

I stallet går det framåt, vi har börjat bygga på de nya boxarna och två stycken är klara bortsett från brädfyllning. Ska försöka fixa det under helgen. Sen ska det gjutas golv och upp med fyra boxar till + seminspiltan, det är ungefär vad vi räknar med att hinna innan växtodlingssäsongen drar igång på allvar - då är tiden slut ;).

Just nu väntar vi på föl. Bonnie är idag på 337 dygn men verkar inte tänka föla idag heller. Jag sov i stallet ett par nätter i början på veckan då det verkade vara på G, men sen har jag faktiskt sovit hemma och bara åkt dit en gång på natten. Hon har ganska mycket juver och är slapp i bäckenbanden, men hon har ju haft några föl så förhoppningsvis visar hon ganska tydliga tecken. Refraktometern har jobbat upp sig från 4 till 13 under veckan.

Sen har vi uppehåll i fölningar till mitten av maj då Misty och Nova är beräknade. Neva fölar i början av juni och Valencia i slutet av juni, om allt går som planerat. Tur att det är ett tag kvar så man hinner planera sina hingstval!

Besk börjar känna att det är vår i luften, under vintern har man inte märkt av honom alls men nu hummar och brummar han mest hela tiden han ser en häst. Vi hoppas att han får några ston i år bortsett från de två egna som vi ska betäcka med honom. Solitaire kommer hem på måndag (äntligen!), men hon får nog vänta några veckor innan betäckning. Jag vill inte gärna ha föl i mars.

Nästa vecka åker vi till ATG-kliniken, det är dags för kastrering utav en av våra inackorderingar.

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)