Inte riktigt som vi tänkt

2010-06-18

När man jobbar med levande djur så lär man sig att det inte alltid blir som man har tänkt sig! Idag skulle vi beställa sperma till Nova men nehej, hon har redan släppt sitt ägg. Hon är idag på dygn 27 efter fölning och det är ju lite tidigt. Eventuellt har hon ett ägg till på G men det var inget att seminera på i morgon i alla fall. Ny koll söndag.

Bonnie tittade vi också på idag, och hennes tvillingar var fortfarande kvar =(. Borde kollat henne tidigare! Nu har vi inte haft en chans att klämma en utan hoppas på att den ena tillbakabildas. Men idag hade båda hjärtslag så vi bestämde att spruta bort dem istället. Det är ännu relativt tidigt på säsongen och minsta risk för tvillingfödsel undviker jag gärna. Men Besk blir ju glad =).

Alla föl växer och mår bra. Det är riktigt bra betesväxt nu, lagom med regn den senaste tiden. Lite väl kallt för dagen men nästa vecka skulle visst bli riktigt fin - vi får väl hoppas.

April är såld till Nathalie i Forshaga, vi önskar lycka till! Hon kommer nog att gå kvar här på bete en tid.

Bara Valencias föl kvar att vänta på, hon var seminerad 1 augusti förra året (krångelsäsong med hingstbyte och annat). Hon ser dock inte alls fölfärdig ut, bara jättetjock! Jag hade hoppats att hon skulle föla 1-2 veckor tidigt men så verkar det inte bli. Vi får väl se om vi hinner betäcka i år igen, får bli på fölbrunsten i såna fall men då får hon se till att föla före 15 juli åtminstone.

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)