Älskade Bonnie

2011-07-11

Mitt fina ridponnysto Bonika lämnade jordelivet igår. Hon drabbades av akut kolik vilket visade sig vara magsäcksöverfyllnad till följd av stopp i tunntarmen.

Jag åkte till Skara med henne och hennes föl, men det fanns inget att göra. Man hade kunnat buköppna men vi bedömde chansen att rädda henne som mycket liten och det är ett stort ingrepp.

Jag har aldrig tidigare sett en häst med sån smärta och jag hoppas att jag slipper göra det igen. Så det var inte ett svårt beslut att ta för hästens skull.

Men hon lämnar efter sig ett föl som nu är väldigt ledsen, vi hoppas att allt går bra och att hon tyr sig till nån av de andra hästarna här hemma.

Bonnie var ett otroligt bra sto, på alla sätt. Hon var en fantastisk mamma, fostrade sina föl väl och alltid helt okomplicerad. Hon hade egna meriter och avkommorna har visat sig bli riktigt bra.

Jag har nu två ston undan henne kvar och som det känns just nu får de stanna båda två.

Livet är orättvist ibland!

Bonnie slutade sina dagar på sin 20-årsdag, märkligt men sant. Jag såg det i passet när vi åkte till kliniken, hon var född den 10 juli 1991. Livet och dödens ironi?

 

Bonnie med sitt sista föl, Athenas Stjärnhök

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)