Men varför vill ni inte sälja?

2016-03-31

Jag säljer ju en del hästar men jag köper också några. Jag är egentligen alltid på jakt efter bra avelsston och de senaste månaderna har jag letat hingst som kan fungera som teaser, alltså provhingst för de ston vi seminerar.

Därför läser jag otroligt många hästannonser - jag vet exakt vilka ston som ligger på Avel på Hästnet och dito på Horsetelex... nördigt, jag vet. 

Jag svarar också på en del annonser, ibland bara av nyfikenhet för att kunna ta reda på om det "är nåt att ha" och ibland för att jag vet att det är nåt att ha. 

Men ack, så svårt det är att köpa häst i Sverige! Antingen är annonsen knepigt utformad (vem svarar ens på en annons där bilden på hästen är tagen bakifrån i ett släp? Eller ett "Avelssto" där inte stammen anges?). Eller så står det "Seriösa spekulanter ringer". De senare bläddrar jag förbi direkt. För mig är det helt ointressant att initialt ringa på en hästannons. Jag vill veta mer och kunna ta reda på saker om hästen själv, i lugn och ro. Jag har full respekt för de som inte är bekväma med mail men ni måste ha insikt om att ni förlorar massor av kunder!

Det samma gäller om jag svarar på en annons och får till svar; "Ring om du är intresserad". Det hände senast idag. Jag backar direkt. Det är kanske mig det är fel på men för mig känns det som ett misstroende att inte säljaren kan förklara i ett mail det jag vill veta. Jag betraktar mig som seriös och beredd att göra snabba affärer (fast det är kanske inte säljaren beredd på...?). Då känner jag mig dissad om allt ska ske på säljarens villkor. Alltså - jag är ju kunden?

Jag vet att det inte är så himla lätt att sälja häst. I synnerhet ridna hästar, det blir ofta komplicerat och som näringsidkare står man hela risken. Det är mycket enklare med föl och unghästar. Men en stor del av svårigheten får ni faktiskt ta på er som säljare. Vill man inte sälja så gör man det inte heller.

 

//J

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)