Märkta för livet (förhoppningsvis)

2010-09-29

Idag har vi id-kontrollerat och chip-märkt alla föl. För att inte registreringsavgiften ska bli förhöjd så ska ansökan vara inne senast 30 september, det gäller att vara ute i god tid ;).

Alla föl skötte sig jättebra! Mistys bebis är faktiskt den mest flyktbenägna fölunge jag har fött upp, men till och med hon accepterade grimma och så vidare. Skönt!

Misty med föl står dock inne för Misty är väldigt halt. Det ser ut att sitta högt upp när hon går men det finns ingen svullnad eller ömhet nånstans. Det gamla vanliga brukar vara hovböld, det är blött ute och hon hade en rejäl spricka i lamellranden där det trängt upp en massa grus. Men jag vet inte... ingen puls heller. Hovis på fredag så får vi se om hon hittar nåt, jodomslag på hoven tills dess. Och annars får det bli veterinär helt enkelt.

Betet börjar tryta och vi har lagt ut en bal som stödufodring, men de flesta föredrar fortfarande gräset. Nu är det dock minusgrader på nätterna så det lär inte växa mer.

Äntligen har vi också slagit resten av andraskörden, det hinner bli oktober innan det blir rullat men vad ska man göra när regnet öser ner (och man åker till Mallorca den enda veckan med uppehåll i hela augusti och september...)?

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)