Pånnisar till salu!

2013-10-15

Jag har lagt ut två ponnys på salusidan. Har inte betäckt något ponnysto i år och det är lite knepigt att hålla dem med de andra på vintern eftersom de är så lättfödda... Så vi gör ett försök att sälja istället.

Vi har även en ettårig hingst med riktigt bra stam som är till salu, eftersom vi inte riktigt har kompetensen att ta fram honom till visning. Det är en riktigt bra individ som jag tror kan göra sig i avelsboxen! Han är e Dirco Hästak - Dito RW 75 (se annons: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=762851&inriktning=&typ=).

Fair View är såld till Sophia och Tobias i Sunne, jättekul - min första uppfödning som sålts i Värmland!

Vi har plats för ytterligare någon inackordering i vinter som det ser ut just nu. Ett par av årets sålda hästar kommer dock att bo kvar så det rör sig endast om ett fåtal.

I övrigt är jag mer i köpartagen. Är sugen på ett riktigt bra, helst dräktigt, sto. Vis av erfarenhet vet jag dock hur svårt det är att hitta dem! Det finns en del utomlands men till lite för mycket pengar tycker jag. Vet ni något så hör av er - men det ska vara bra :).

Jag letar också efter en ryttare till 3,5-åriga Valerie. Hon var betäckt och dräktig men hade resorberat vid kollen för ett par veckor sen. Till meriterad ryttare kan dealen bli riktigt bra! Hennes båda föräldrar har gått svår internationell hoppning och hennes äldre syskon tävlar mycket bra. Det är en häst som kan gå hela vägen med rätt matchning tror jag.

En fantastisk höst är det för övrigt, de flesta hästarna är fortfarande ute på nätterna - även om nästan alla har tillgång till ligghall väljer de att vara kvar på betet. Ponnyerna har vi inte ens börjat stödutfodra än. Fast å andra sidan hade vi väl inget bete förrän i juli så det man får i ena änden mister man i den andra... i vilket fall så blir vintern kortare för varje dag som går med bra väder.

 

//J

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)