Skolstart

2010-01-03

Alla våra unghästar går på lösdrift vilket jag tycker är otroligt bra. De blir väluppfostrade av varandra och man får trevliga individer. Dock för det med sig att man inte hanterar dem lika mycket som man gör när de står på box - på gott och ont. Vi har aldrig några egentliga problem med dem, men ibland så väntar man kanske för länge med att börja...

Nu är jag långledig och därför har jag tagit tillfället i akt att ta tag i ett par av slynglarna. Dels är det vårt welshsto Solitaire, som nu är 3 år (född 2007 alltså). Hon är van vid sele och sadel, men eftersom min plan är att lämna iväg henne på inkörning fram på vårkanten så behöver hon tömköras lite som förberedelse. Har jobbat med henne igår och idag, och hon är klockren! Så otroligt enkel häst. Hon testar lite, inser att hon inte alls bestämmer och då finner hon sig mycket fogligt i allt man ber om (hittills).

Lite mindre foglig är fröken PB. Hon är nyblivna 2 år och drygt 160 cm över havet. Hon tycker det är så ofantligt kul att komma ut så hon blir helt till sig i trasorna! Jag plockade fram tömkörningsgjorden till henne idag men kom aldrig så långt. Det räckte gott med en promenad längs vägen ;). Det finns ju så mycket kul att titta på, och tänk vad spännande det är att pulsa i diket i djup snö! Särskilt när man drar iväg så att matte också måste pulsa... Motion fick matte iaf.

Nåväl. Vi får väl se vad som händer i morgon, kanske blir det en längre promenix eller så hittar vi på nåt annat lärorikt.

Jag tog lite bilder idag också, men de går inte att få ur kameran - minneskortet har havererat tror jag. Funderar på att annonsera ut ett par av unghästarna men det känns rätt meningslöst faktiskt, med tanke på årstid och den stora mängd saluhästar som finns just nu. Bättre att vänta till våren tror jag.

Skönt med riktig vinter, men nu hoppas vi att våren ändå kommer snabbt! Första fölis förväntas i mitten av april.

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)