Våren på intågande!

2013-02-25

Idag har det verkligen varit vår i luften! Så otroligt varm solen är redan. Och det är ljust ganska länge på kvällen - dessutom fullmåne vilket också hjälper till.

Tyvärr får även ettåringarna vårkänslor och idag var de riktiga rymmare. Det är svårt att få jord till staketet nu med tjäle och packad snö, så även om det är ström i tråden känner de ingenting. Och så knatar de ut. Och ut igen... och ut igen. De går ju ingenstans men det är inte kul att ha dem på olika sidor av staketet, och rätt vad det är så trasslar väl nån in sig också.

Vi satte upp en jordtråd 5 cm under eltråden i alla fall så nu hoppas jag att alla går dit och får sig lite vasst i nosen ;-).

Tråkiga nyheter, Quimbra är borta. Vi såg ingen förbättring på henne efter lång tids behandling och boxvila, så det fanns ingen utväg. Allt gick dock väldigt bra, och hon fick bli begravd här på gården. Jag var lite orolig för tjälen men det gick bättre än förväntat.

Lady Marry är såld och ska nu leva pensionärsliv med lite inslag av skogsmulleridning. Tror det blir jättebra för henne. Hennes son är dock lite ledsen, han har ju gått med mamma fram till nu men han är faktiskt drygt 9 månader gammal och då får man klara sig utan mamma även här!

Jag funderar lite på eventuella ny (a) avelssto (n), har några intressanta förslag på gång. Vi får se vart det landar. Eller så är man korkad för att man fortsätter satsa, men det är ju så fantastiskt roligt!

Årets föl (våra egna) förväntas komma i april, sen har vi en inackordering som fölar i juni. Dröjer inte så länge alltså!

I år har jag en hel del unghästar på salulistan. De ska få fälla av sin vinterpäls innan de annonseras, men om någon är intresserad av en specifik häst är det naturligtvis bara att höra av sig. Följande ska vi försöka hitta nya hem till:

 

Athenas Dohna

Athenas Sinclaire

Athenas Berling

Fair View

Jersey Girl

Crazy Janey

 

Dessutom årets väntade föl, e Boss VDL - Iowa och e Click and Cash - Cortez.

Återstår nu att välja hingstar till alla... delikat problem som påbörjades för flera månader sen!

I Flyinge pågår bruksprov, funderar på att åka ner till helgen men vi får se vilka hingstar som kvarstår bland hopphästarna. Det kanske är bättre att lägga dieseln på att åka på hingstvisningar. Alltid kul att komma till Flyinge, men det är dryga 60 mil och det är ju en bit.

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)