Året som gått

2017-12-28

Ja, snart skriver vi 2018. Tack och lov säger jag, för 2017 har inte varit ett bra år vare sig på det privata planet eller hästmässigt. Men det betyder väl antagligen att det bara kan bli bättre... hoppas jag.

Vi gick in i förra vintern med 8 dräktiga ston, det föddes 5 levande föl och jag miste också ett sto vid fölning. Av 6 seminerade under året har vi så här långt fortfarande 4 dräktiga. Nu håller vi tummen för att alla dessa klamrar sig fast och kommer ut ordentligt under vår och sommar! De är beräknade från april till juli så det blir en utdragen fölningssäsong.

Det finns också plats för ston som vill komma hit och föla, jag vill då att de finns på plats minst två månader innan beräknad fölning för att hinna bilda rätt antikroppar i råmjölken och med marginal till eventuellt för tidig fölning. Vi övervakar fölningarna med kamera och Birth Alarm (positionsvarnare som ringer till telefonen) och har lång erfarenhet.

 

 

Seminsäsongen gick ändå hyfsat bra tycker jag även om det var en mycket seg start eftersom sommaren aldrig kom. Och den kom liksom aldrig till slut heller, men de flesta blev ändå dräktiga. En del krångelston är det varje år och i år tror jag vi hade fler äldre maidenston än vanligt vilket så klart drar ner statistiken. Det var oavsett en bra sommar för hästarna - nästan inte en enda insekt och i princip inga stekheta dagar. Dock torrt och eländigt så betena växte dåligt. Nu är det däremot blött och eländigt...

Nästa år hoppas vi ha några nya spännade fryshingstar att erbjuda, planering pågår. Kika gärna redan nu in på sidan som presenterar dem vi håller i lager, alla dessa är fortfarande tillgängliga 2018. Funderar du över någon specifik hingst, kontakta mig! Om du funderar över någon annan hingst på fryst är det också klokt att ta en kontakt tidigt på säsongen för att planera transporterna bäst och billigast. Vi öppnar nån gång i slutet på april.

Våra unghästar utvecklas väl och vi har en hel drös placerade hos duktiga ryttare just nu. Till salu för dagen av dessa är bara "Långben", Atlantic City född 2014 e Asca Z - Caretano. I övrigt finns en blivande tvååring, Vaquero (valack e Quintero - Zambesi) och två blivande ettåringar, Tender Love (sto e Nintender - Quintender) och Casillero (hingst e Casallco - Cortez) till salu.

 

Nu ser vi fram emot 2018 med tillförsikt! Det blir med största säkerhet ett spännande år - med en mer positiv spänning än året som gått.

 

Gott Nytt Hästår!

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)