...och så var de bara fyra...

2010-01-23

Idag har våra föl reducerats från fem till fyra. Det är Zarazat (e New Balance u Nezvanaja) som har åkt till sin nya ägare Emelie. Lastningen gick bra med hjälp av starka karlar, mamma verkar helt ok med att hennes barn har åkt och vi önskar Emelie lycka till med Zara! En mycket trevlig madam med framtiden för sig.

I stallet har vi en halt häst, det är Point Blank som har lyckats hitta på nåt skumt i hagen. I torsdags morse fick jag en köpare på henne, och vid lunch var hon halt. Är detta Murphy? Hon har fått boxvila eftersom jag inte alls vet vad det är (sitter bak), vi får se hur det ser ut på måndag.

Märrarna börjar bli tjocka allihop. Bonnie som ska föla först (april) är som en ballong! Vi tog ut henne idag då min femåriga dotter var ridsugen, Bonnie tyckte det var jättekul att skritta runt lite men det var ju inte helt enkelt att få sadelgjorden att ligga bra... Hon är dock ULad så det ska bara vara en.

På de andra syns också dräktigheterna, särskilt på Nova och Neva som inte haft så många föl och som är så lätta i typen. De har värsta kalaskulorna =).

Det är så skönt att snön ligger och det fortfarande är minusgrader. Det är torrt och fint i hagen och alla hästar håller sig rena. Tänk om det fick vara så här i två månader till och sen bli vår.. men det är nog önsketänkande.

Börjar fundera på hingstval till årets betäckningar och planerar att åka till Flyinge på bruksprov i början på mars. Finns några som jag vill se, bl a Sir Oldenburg, Bravour, Pleasure Calling och Zorro. Hoppas det dyker upp ett par till innan anmäkningstiden går ut, det är ovanligt få hittills - antingen blir det färre än vanligt eller så anmäler de flesta i sista minuten.

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)