Plus och minus

2010-07-07

Vilket märkligt år det är! Vi tittade ju på Nova på dygn 27 och hon hade släppt ägg. Idag tittade vi på Misty 18 dagar efter seminering och hon stod med en blodfylld follikel. Hon har inte varit brunstig (kollad flera gånger under veckan) och inte dräktig. Jag tror kanske att hon kan ha resorberat tidigt men det är bara spekulationer.

Nånstans var det ändå tur i oturen eftersom Baltimore är i Falsterbo och inte lämnar sperma.

Neva är på dygn 25 idag, och tro det om ni vill - men hon såg också ut att vara på väg att ovulera i morse! Vi har dock beställt till henne (Laurentio), förhoppningsvis hinner vi men man vet aldrig.

Valencia fick som sagt ett utomordentligt vackert stoföl i fredags, bilder kommer! Hon är e Click and Cash, brun med bläs och ska nog heta Valerie. Inte till salu ;). Nu är det dags att spara på sto efter Valencia, hon krånglade förra året men jag hoppas såklart hon blir dräktig i år igen.

Solitaire är färdigbetäckt med Besk men plötsligt halt i morse. Ser precis lika ut som för en månad sen, när jag trodde det var ett spiktramp, men så här i efterhand undrar jag om det inte var nån grusinträngning. Nu är det vänster fram. Planerar en del för henne i augusti (riksutställning, sommarpremiering och treårstest) men vi får väl helt enkelt sålla bland aktiviteterna om hon inte är fräsch. I värsta fall blir det inte nåt av nåt.

Novas föl Sherry Darling är sålt till Matilda i Stockholm, vi gratulerar till en vacker häst!

 

//J

Antal kommentarer: 1

2010-07-16 19:02:27 - Matilda, ttuld@hotmail.com

Tack!! Jag räknar dagarna här. :)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)