Ingen ordning

2010-08-29

Nu är det verkligen ingen ordning på bloggandet. Shame on me och skärpning! Ändå har det hänt mycket på gården sen sist.

Till att börja med så är alla ston konstaterade dräktiga. Inga med tvillingar så vitt vi vet ;). Säsongen har gått otroligt bra med facit i hand, men det är en lång resa till friska föl nästa år som vi alla vet.

Vädret kunde klart ha varit bättre. Sommaren började ju bra men nu är vi trötta på regn! Det är jätteblött ute på betena, även om hästarna verkar väldigt nöjda. Stona har inte varit inne i ligghallen på minst två veckor. Idag fick de nytt bete, återväxt där vi skördat förstaskörd och som ska plöjas i höst. Gissa vilka som är lyckliga! Bra med parasitfritt till fölen också, som betar ganska mycket i den här åldern.

Andraskörden går det sämre med, vi har skördat en del men ännu inget hästfoder. Måste bli bättre väder!

Så till "hästvisningsfronten". Solitaire har gjort en hel del i augusti. Vi började på welshponnyföreningens riksutställning på Axevalla travbana. Där gick det väl sådär... inga poäng delades ut men hon fick en bronsplacering. Hon skötte sig utmärkt (som vanligt) men jag tror inte alls hon var vad den engelske domaren hade velat se.

Förra helgen var det dags för treårspremiering. Hon visades med 38 poäng som ettåring, 39 poäng som tvååring men jag hade inga ambitioner att hon skulle få högre poäng än 38 i år. Och hon fick faktiskt exakt den poängrad som jag förväntade mig - 8 7 7 8 8. Nog tycker jag att hon vore värd en 8 på HHB (men hon var för tjock tror jag...), men 7an på benen var förväntad eftersom hon har breddat sig så i bringan det senaste halvåret och hovarna står s.a.s. "kvar".

8 poäng på traven är riktigt bra! Hon fick alltså 38 poäng totalt och kl I.

Igår var det dags för hennes treårstest. Jag tvekade länge och väl med att anmäla eftersom vi inte alls hunnit träna löshoppning som planerat. Men eftersom hon har skött sig oerhört bra de få gånger i varit iväg så var det väl ändå lika bra. Och vilken tur!

Hon kom in och hoppade strålande, fick 9 8 i löshoppningsbetyg! Exteriört 8 8 7 8 6 (så nu har alltså 8an på traven blivit en 6a - sanningen ligger kanske mittemellan?) och en 7a på galopp gav 47 poäng som hopptalang! Min otroligt duktiga lilla häst var i alla fall en riktig pärla.

Inför hösten stundar inridning av Point Blank (e Lucky Point - Cortez, mamma Magic Mist) och Sjelanaja (e First Wish - Nik, mamma Nezvanaja). Blir inga latmansdagar ;).

 

//J

Antal kommentarer: 2

2010-08-30 09:17:00 - Marie

Hej, det där m utställning är ett kapitel för sig. Du kanske har läst på Fb om att vi visade vår Wilma för 3 olika domare m 39p under en 2 veckors period. En vecka senare får hon 34 p av en engelsk domare!!!! Lycka till och vad roligt att alla är dräktiga!:)

2010-08-30 13:32:39 - Jenny

Haha, ja där ser man...
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)