Fantastiskt föl!

2014-05-06

Den 30:e april fölade äntligen Cirieka. Hon gick två veckor över tiden och jag blev lite orolig för att det skulle gå åt skogen... hon reste ju långt i höstas och man vet aldrig.

Men ut kom en fantastiskt fin hingstunge, och så stor och långbent! Han hade svårt att resa sig själv de första dagarna, men nu funkar det bra. Hon är inte särskilt djup och han har nog legat riktigt trångt den sista tiden.

Han har en otrolig utstrålning och kommer kunna gå OS i vilken gren som helst ;-). Cirieka är fantastisk som mamma, nog för att hon har haft många föl men vissa ston är verkligen helt outstanding.

Arbetsnamn på den lille är Atlantic City. Han är till salu, hör av er vid seriöst intresse. Pappa heter Asca Z (Askari x Carthago) och tävlar svår hoppning med Christian Ahlmann på ryggen. Mamma kan man läsa mer om här

 

Fem dagar ung

 

I övrigt rullar allt på. Vi väntar på Montanas föl som borde komma i dagarna, hon är beräknad till 5 maj men nu ska det regna hela veckan så hon håller kanske på sig lite.

Sinclaire är såld till fam Dunger i Torsby, det känns jättebra och vi gratulerar till en fin ponny!

Första stoet seminerades i morse så nu är säsongen igång, flera ston väntas under veckan och vår egen Chivonne borde komma i brunst snart. Hon ska till Hasard 1245 i år.

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)