Säsongsavslutning

2015-09-15

Tyvärr blir det väldigt långt mellan bloggarna härinne... Jag har sagt förr att jag ska bättra mig men jag säger det inte nu, för det händer ju inte ;-).

Nåväl. Seminsäsongen är till ända och just nu är det väldigt lugnt i fölfabriken. Alla hästar går på bete och vädret har varit ok - nu ska det visst komma mycket regn i veckan, men de har tillgång till ligghall och naturliga skydd så jag utgår från att de kommer fortsätta sitt välmående. Tjocka är de allihop....

Säsongen har överlag varit bra. Jag hör många som haft bekymmer, och det har nog varit ett ganska krångligt år eller var i alla fall i början. Sommaren kom ju aldrig! Det var sega brunster och vissa kom inte i brunst alls. Men om man bortser från krångelston och de som avbröt i förtid har vi haft riktigt bra dräktighet. Några få är oförklarligt icke-dräktiga, däribland vår egen Montana som normalt sett brukar vara klockren. Men hon behövde kanske ett viloår. Hon fick bara två chanser, jag vill inte ha föl sent i juli och det var att välja på att stå över i år eller nästa år. Så nu hoppas vi på att det funkar 2016.

De övriga fyra egna är konstaterade dräktiga på 90 dygn, så om allt går som planerat kommer följande kombinationer nästa år:

 

Quintero x Caretano

Click and Cash x Cortez

Quintero x Zambesi

Corporal VDL x Heartbeat

 

Click and Cash x Cortez är såld, de två sista går att tinga vid intresse. Starka mödernen på båda!

Vi har inte haft riktigt så många ston som ifjol men ändå ett ansenligt antal. Det dyker upp nya kunder varje år och det är verkligen roligt! En del på fryst har vi också haft, med bra resultat.

Vad gäller inackordering i höst finns fortfarande möjlighet att komma. Jag väntar på några som bokat men vi har utrymme både på box och i lösdrift. Läs mer här.

Uppfödningarna tävlar på bra, närmast väntar vi på Sandy e Camaro M x Cortez som är kvalad till Breeders i oktober. Jag hälsade på henne vid Champion of the Youngsters på Grevagården i augusti, hon är otroligt fin! 

 

Sandy e Camaro M x Cortez

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)