Misty - en mästare på att pricka in rätt dag!

2010-05-15

Förra året fölade Misty 330 dygn efter seminering - det blev exakt även i år! Klockan 22.30 tittade ett vackert sto ut:

 

 

Jag har vakat några nätter, hon har haft stort spänt juver med vaxproppar i ett par dagar. Sista natten låg hon inte, vilket i sig är ett tecken, och när jag tog in henne igår kväll började hon vandra... och vandra!

Sen kom bebis.

Allt gick bra, efterbörden kom snabbt och den lilla var på benen efter ca en timme. Efter ytterligare en timme åt hon själv (hade fått lite flaska först) och bajsade.

De har inte varit ute än, har regnat ordentligt här idag men nu ska jag släppa ut dem ett tag. Det är alltid skönt att få ut dem i hagen så att både mor och barn får röra sig.

Namn har jag inget - jag var helt inställd på hingst eftersom Misty fått tre ston i rad innan. Men det blev alltså ett fjärde!

Pappa heter Camaro M.

Mer att berätta är att Besk har fått komma ut tillsammans med Bonnie idag, hon har börjat brunsta igen och han har redan betäckt henne flera gånger. Får hoppas det inte blir en allt för lång brunst, för så många språng är bara onödigt...

Nu väntar jag på att Nova ska visa några som helst tecken på fölning, hon är idag på dygn 339 men har inte mycket till juver. Hon väntar väl på värmen kanske. Jag är så nyfiken på det fölet, det ska bli väldigt spännande!

Mer bilder på fölen kommer snart.

 

//J

Antal kommentarer: 1

2010-05-24 10:05:04 - Marie, marie@engsbacken.se

Hej och grattis till alla tjejer! De flesta vill bara ha ston och du får "bara" ston... hoppas att alla mår bra och att du får sova lite ibland!8-)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)