Avelschampionat

2010-10-25

I veckan som gick var det stora evenemanget Avelschampionat på Flyinge. Det handlar om att utse de bästa 3, 4, 5, 6 och 7-åriga hopp- och dressyrhästarna i Sverige - så det är inget litet evenemang.

Jag åkte ner på fredag morgon och har således suttit på Flyinges läktare i tre dagar. Har mest sett hoppning - givet - men även lite dressyr. Massor av fina hästar!

Mina ston hade i år inga avkommor eller nära släktningar med, det brukar annars ofta vara nån eftersom de kommer ur stofamiljer med mycket prestation. Men det fanns ju andra hästar att heja på.

Bästa treåring i dressyr kom från Värmland och var uttagen på vårt treårstest, jättekul! Förvisso tyskfödd men vi får hoppas att den stannar i Värmland. Han heter Sohn der Sonne och är hingst, så kanske han dyker upp igen på bruksprovet 2011?

De hästar som bäst fastnade på näthinnan var annars två stycken. Dels segraren i 4-årshoppningen, Bella. Hon är e Quite Capitol och kommer ur en av de allra bästa stolinjerna vi har för hoppning i Sverige. En riktig pärla, en dröm att ha i avelsboxen... Ryttaren var dessutom bara 15 år gammal och gjorde ett bra jobb.

En annan superhäst var segraren i 7-årshoppningen, Lenardo der Kleine. En valack med för mig ganska intetsägande stam (e Lenardo e Lupicor H - Fabelhaft) men vilken hoppning! Det bästa jag har sett på länge. Omhoppningen var en riktig superrunda, verkade vara en häst med obegränsad kapacitet och ett hjärta av guld.

På det hela taget så var det en mycket trevlig helg med kul umgänge och härlig atmosfär. Men nu är det tillbaks till vardagen!

Här hemma rullar det mesta på, vi har byggt en ny ligghall så att vi kan dela in hästarna lite bättre. Alla behöver inte äta den riktigt godaste maten... (läs ponnyer och ston utan föl vid sidan). Det är fint väder, lite kallt men inte mycket nederbörd. Fast visst är det lite tidigt med vinter?

Till helgen stundar installning på box en tid för de 2,5-åriga damerna som ska förberedas för inridning. Av praktiska skäl är det enklare att ha dem inne och i en egen hage, så får de också lära sig lite hyfs.

Innan dess så ska vi ha hunnit med 90-dagars dräktighetskontroll av tre stycken, jag hoppas att fostren sitter kvar men det vet man ju aldrig.

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)