Championa Z

2017-11-15

Championa Z såldes som föl på Zangersheides elitauktion. Hon hamnade i Norge där hon sen bott och tävlat hela livet, som unghäst upp till 1,30 och på äldre dagar som läromästare till en junior.

Championa är en häst av lite mindre modell - 165 cm - egentligen väldigt lagom enligt vad jag tycker. Det är så svårt att hitta hingstar till de riktigt stora stona! Jag vill helst inte avla 175+ hästar utan mellan 165-170 är optimalt. 

Hon är ädel och väl sammansatt med lite kortare ben vilket inte heller gör mig något. 

Pappa heter Crown Z och är e Carthago - Ramiro och hans mamma är ingen mindre än Ratina Z, med andra ord samma stofamilj som Cirieka kommer ur. Championa är otroligt lik Ratina när man ser henne på film! Crown Z har tävlat 1,60 med framgång och har många avkommor i svår hoppning.

Mödernet är såklart bra, jag köper aldrig en häst med dåligt möderne ;-). Mamma heter Cappucine och är e Calvaro - Almé. Hon har lämnat inte mindre än tre licensierade hingstar i Zangersheide och en lång rad tävlingshästar. Ur stofamiljen kommer även flera 1,60 hästar och vi hoppas såklart att Championa ska leverera i fölboxen. 

 

Bild i nerförsbacke, men men...

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)