It's a long way to Tipperary...

2015-03-16

...men inte så himla långt till Flyinge faktiskt. Med trevligt sällskap och mycket lösgodis så går de där 60 milen i ett nafs!

Det har ju varit bruksprov i veckan och jag och en kompis åkte ner en snabbis torsdag till lördag. Det är alltid inspirerande att komma till Skåne och i synnerhet Flyinge, ni som bor där tycker säkert vi är konstiga men det är helt enkelt en fantastisk atmosfär! Dessutom är det kul att se hur långt vårbruket kommit, studera märkliga fåglar som inte finns i Värmland, och...

Massa fina hästar såg vi också förstås. Vi åkte runt och tittade på några av våra uppfödningar som är sålda till Skåne och de var såklart finast ;-). Men även hingstarna var fina, av de nygodkända fastnade framförallt den franske Gare du Nord på näthinnan. Och vilket möderne! Även båda Diarado-hingstarna var fina tyckte jag.

På lördagens hingsthoppning visade flera av mina favoriter framfötterna - Click and Cash vann, Hasard kom tvåa och den fantastiska Hip Hop kom trea. Jag måste hitta ett sto till Hip Hop i år! Vet ni något bra till salu så hojta :-). En annan hingst som verkligen imponerade var Comfortuna VDL. Kanske inte så snygg men vilken teknik och förmåga! En riktigt woaw-hingst. Den ska jag hålla ögonen på.

Här hemma är det lugnt på hästfronten, inga föl förväntas förrän i mitten av april och seminsäsongen har inte startat än. Dock har årets första lamm kommit, tre små pojkar, och jag tror flera tackor är på G inom kort. Det blir nog full rulle inom någon vecka!

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)