Hingstvalsfunderingar

2014-01-02

Nu har ett nytt år börjat och vi ser fram emot vad 2014 har att ge! Det gångna året var fantastiskt bra och vi kan bara hoppas på att nästa blir ännu bättre. 2014 är dessutom Hästens år (enligt den kinesiska zodiaken) så vad kan egentligen gå fel?

 

Vi väntar följande föl i år:

Asca Z – Caretano – Ramiro – Ganeff (till salu om det blir en hingst)

Boss VDL – Cortez – Dragon – Prince Fair xx (till salu)

Indoctro – Iowa – Voltaire – Ibrahim (såld)

Iowa – Chellano Z – Gershwin – Marinier (till salu)

 

 

 

Som vanligt jobbar min hjärna mycket med hingstvalen, fast för ovanlighetens skull känner jag mig ganska klar i år.

 

Fair Choice som är dräktig med Boss kommer troligen att gå tillbaka till Click and Cash. Hennes föl e honom född i år är fortfarande otroligt fin. Hon blev ju Värmlands bästa hoppföl med en 9:a på typ. Jag gillar henne mycket och för dagen är hon inte till salu, utan tänkt att vara kvar som framtida avelssto för att behålla Choices stostam. Clicken fortsätter tävla bra och fick ett riktigt fint första index (146 för hoppning) så det är en hingst jag vill använda mer.

Click and Cash (Cashandcarry - Capitol I - Ramiro)

 

 

Montana och Chivonne har båda Nimmerdor som morfarshingst i sina stamtavlor (Montanas far Iowa är e Libero H – Nimmerdor och Chivonnes morfar Gershwin  är e Voltaire – Nimmerdor) och jag vill använda en hingst ur hans hingstlinje till dem. Jag har en dos Heartbreaker (Nimmerdor – Silvano) tillgänglig som jag tänkte prova på Chivonne. Andrahandsalternativet är Heartbeat (Heartbreaker – Ramiro).

 

Till Montana blir det troligen Heartbeat. Hennes bror Hasard är efter Heartbeat och honom gillar jag mycket! Tror det blir en bra kombination och jag har sett väldigt många fina Heartbeat-avkommor i år.

  

Så till det svåraste – Cirieka Z. Till henne önskar jag en hingst ur Almés hingstlinje eftersom kombinationen med Ramiro (och även Ganeff) varit så fantastiskt bra. Helst skulle jag vilja få in t ex Ahorn Z (gärna via Acord II) för att dubbla hennes mormor Heureka. Lite svårt verkar det dock, i Sverige finns inga intressanta hingstar med blodet och de jag har tittat på utomlands skickar inte hit.

 

Idéer är annars Baltimore eller hans pappa Balou du Rouet. En annan tanke är Pessoa VDL men jag är lite osäker på hans förärvning. Cirieka är ganska stor (172 cm) och väldigt ädel. Så jag är inte orolig för att t ex lägga en mindre hingst på henne. Hon rör sig fantastiskt bra. Jag tar gärna emot förslag!

 

//J

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)