Fair Choice

2010-05-24

Dags att presentera Choice! Att ha Cortez i andra led lockar mig, och med ett Cortez-sto på 21 år så kändes det dags att hitta ett till. Det blev ganska snabba beslut och i torsdags anlände Choice till gården.

Jag är alltid noga med starkt möderne i kombination med egna eller avkommors prestationer, och Choice är inget undantag. Både hennes mamma och hennes mormor har tävlat hoppning med placeringar i MSV klass. Choice själv har tävlat 1,40 hoppning och har flera segrar och placeringar i 1,35.

Mödernet är starkt, mamma är e Dragon - Prince Fair xx och helsyster till Fair Dobbin - svår hoppning och fälttävlan och uttagen till OS i Aten. Choices mormor Little Fair är mormorsmor till Peder Fredricsons H&M Arctic Aurora Borealis.

Little Fair är också mormor till Agata C, som själv tävlade svår fälttävlan och vars avkommor nu börjar visa framfötterna - bl a Linda Algotssons Luca Brazi som vann Breeders Trophy (FT) som femåring och Sollozzo som gjorde det samma som sexåring.

Man kan fortsätta hur länge som helst att rabbla hästar och prestationer men jag ska inte tråka ut er ;).

Choice har en avkomma född 2006 efter Orlando, som precis har börjat tävla och gått sina första 1,00-klasser nu i vår. Förhoppningsvis får vi följa den i årgångschampionaten!

Choice kommer att semineras med hingsten Bravour (Cornet Obolensky - Quattro B) som jag tror passar henne väl. Stor, högställd, bra galopp och mkt scope. Dessutom företräder han ett spännande blod som vi inte har så mycket av i Sverige - än.

 

Fair Choice

 

//J

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)