När jag var barn

2019-02-14

När jag var barn, eller i alla fall ung, var Milton hästen på allas läppar. Den vita sagohingsten som hoppade som en katt (idag hade nog folk tyckt att han har dåligt avstamp brukar jag säga ;-)). Jag såg honom några gånger i Scandinavium och visst var han magisk.

Men för mig fanns det en hingst som var ännu mer magisk, nämligen Silbersee. Jag minns faktiskt inte om jag såg honom live någon gång (illa!) men på TV såklart. Han var helt fantastisk! Och så var det såklart roligare att ha en idol som alla andra inte hade... han var nog på topp lite tidigare än Milton om jag minns rätt.

Anyway. Häromdagen satt jag på Hästnet, som jag gör ibland, och stöp över ett sto som var e Cassini I (en av världens absolut bästa hoppförärvare) - Silbersee. Jag var såklart tvungen att kolla upp henne lite ordentligt, i synnerhet eftersom hon faktiskt stod i Värmland.

Sagt och gjort, märren visade sig vara av bästa sort och efter några snabba överväganden gjorde jag tillsammans med Frykens Sporthästar HB slag i saken och köpte halva var! Så här är Avance:

 

 

 

 

 

Avance kommer ur en ganska liten stofamilj. Hennes mormor har lämnat några goda tävlingshästar men kanske framförallt avelssston. Avance mamma har lämnat hästar i 1,50 hoppning och har flera barnbarn i svår klass.

Avance själv har fått tre avkommor i Tyskland. Den äldsta tävlar ännu så länge 1,40 internationellt och har en avkomma som nu går unghästklasser. Nummer två vann sjuårschampionatet i Turkiet och den yngsta såldes på auktion som treåring för mer än 30 000 euro.

Avance har inte tävlat själv men hoppar mycket bra och har ett fantastiskt temperament. Det ska bli väldigt spännande att se vad hon kan fortsätta leverera i avelsboxen!

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)