Very long time no see...

2016-10-09

Jag får ganska ofta frågan "hur hinner du med allt?". Svaret är väldigt enkelt. Det gör jag inte. Mitt senaste blogginlägg är sen i maj (!) och det har såklart hänt en del sen dess, tyvärr har bloggandet blivit bortprioriterat.

Vi har haft en otroligt intensiv period, egentligen ända sen dess. Seminsäsongen startade 1 maj i en rasande fart och fortsatte ända in i kaklet tills slutet av augusti. Vi hade fler än dubbelt så många ston som förra året! Eftersom jag är helt själv här med bara (iofs inte så bara) veterinären till hjälp så blir det otroligt arbetsintensivt. Jag försökte lite försiktigt att hitta personal men det var såklart ganska lönlöst mitt i säsongen. Vet du redan nu att du kommer ha timmar över i maj till juli så hör av dig!

Vi hade i alla fall en bra säsong med bra dräktighet. Bäst var det i början och slutet, i mitten var det en liten svacka och det är ju ganska normalt. En del ston får inte alltid goda chanser - av olika anledningar - men totalt sett är jag nöjd med resultatet. Mest nöjd är jag faktiskt över att vi lyckades få det att flyta på så bra trots att det kom så många, åtminstone i början av sommaren när man var tvungen att rodda med stallplats till "alla"...

Under den här intensiva delen av året föds också alla föl. Här kom fem stycken i maj (varav fyra under två dygn!) och två i juni. Alla har mått bra och utvecklats mycket fint vilket är helt fantastiskt. Oftast brukar det ju vara något krångel. Av de som varit till salu är alla sålda utom Halmerettes hingstföl e Quintero. 

Nästa år väntas följande kombinationer:

 

Casallco x Cortez

Gamelus R x Heartbeat 

Casallco x Clearway 

Colmander x Click and Cash 

Dakar VDL x Hip Hop 

Giljandro van den Bosrand x Iowa 

Click and Cash x Turban Rose

 

Alla utom den sista går att tinga redan nu (den är redan såld). 

På min salu-lista är också Atlantic City, som vi haft några spännande spekulanter på men som ännu är osåld. Är du en duktig ryttare kan jag tänka mig att göra något samarbete kring denna häst. 

Hösten har också varit intensiv, även om vädret har varit helt fantastiskt! Alla hästar har gått ute dygnet runt i princip fram till nu och vi stödutfodrar inte ens alla än. Gräset har ju växt som bara den. Vi har suveränt bra beten här men det krävs mycket areal och god skötsel.

Jag har varit ut på lite turer, dels på semester men också en resa till Irland med jobbet och en tur till Zangersheide och Unghäst-VM i hoppning. Mycket stimulerande! Man blir alltid inspirerad och taggad att komma hem och fortsätta sitt eget arbete när man ser en massa fina hästar.

I veckan som gick var det Breeders på Flyinge där jag också spenderade ett par dagar. Som alltid trevligt umgänge och några nya bekantskaper. Upplägget var annorlunda i år med bara svenskfödda hästar så det blev lite hattigt och med många luckor för mig som bara vill se hopphästar. Jag tycker dock att det totalt sett var en förbättring, till nästa år hoppas jag på att man delar upp hopp- och gångarter på olika veckor så blir det riktigt bra. Om nu inte allt hamnar på Elmia? Dit åker vi om några veckor för att kolla läget.

Fölauktionen på fredag kväll på Flyinge var riktigt bra med fina priser på hoppfölen. Det var riktigt fina föl jämfört med tidigare år (nu pratar jag hoppning enbart) och jag tyckte de flesta fick bra betalt. Synd att det är så himla långt, annars hade man nog försökt få med ett par stycken till nästa år. Vi får väl se vilka som är osålda där i augusti.

Nu stundar en lite lugnare tid hästmässigt. Vi har inte så många inackorderingar just nu, någon mer kanske kommervunder hösten men det känns ganska lagom med häst faktiskt. Efter det här året verkar det smart att andas lite :-). 

 

Årets keeper, Queen Isabella e Quintero u Cirieka

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)