2012 - en summering

2013-01-01

Här har vi haft ett riktigt bra år! Ett sånt där år som gör att man blir lite orolig för vad som ska hända, för det brukar ju i regel jämna ut sig... å andra sidan så hade vi ett väldigt jobbigt 2011 så det kanske går bra ändå.

Vi fick två fina egna föl, Crazy Janey e Fantast vh Zwartepannenhof u Fair Choice (Cortez) och Athenas Berling e Dirco Hästak u Lady Marry (Dito). Janey visades fram för auktionsselektering och valdes ut till filmning, men togs inte med till auktionen. Hon är dock fortfarande till salu. Berling har vi valt att spara och se hur han utvecklas som hingst, han har en väldigt spännande stam för ridponnyavel och är bara till salu till någon som är intresserad av att ta fram ett hingstämne.

Sålda hästar under året är Olympic Nova, Madame Marie, Athenas Stjärnhök, Baltimore Jack och Point Blank. Nya hästar i stallet är Zierra (se salusidan), Montana och Quimbra H.

Vi har bara betäckt två egna ston i år, Fair Choice som är dräktig med Click and Cash och Montana som är dräktig med Boss VDL.

Det var första året vi öppnade upp vår seminstation för externa ston och alla utom en blev dräktiga, det känns bra! Inför nästa år vågar vi satsa lite mer och hoppas på att få ytterligare några fler ston.

Inackorderingarna har kommit och gått, det har överlag varit ett ganska lagomt antal. Vi hade också tre inackorderade ston som fölade här och alla fölningar gick helt enligt skolboken vilket alltid är glädjande.

Våra uppfödningar börjar visa sig på tävlingsbanorna. Viktor (född 2007 e Hip Hop - Stanford) har gjort flera nollrundor i 1,20, och hans helsyster Toscana född 2008 har gjort det samma i 1,00. Point Blank (född 2008 e Lucky Point - Cortez) kom aldrig till start pga olika omständigheter men är nu såld till Viktors ägare vilket borde kunna bli hur bra som helst!

Inför 2013 har vi inte mindre än fyra uppfödningar som är tre år och vi hoppas att de kommer till treårstest, under förutsättning att de är klara för det förstås. Det är Sherry Darling (Ludwigs Champion - Sajdak xx), Sandy (Camaro M - Cortez) och Jantar (Ravell - Nik), och dessutom Valerie (Click and Cash - Stanford) som är kvar på gården och inte såld.

Ston som ska betäckas 2013 om allt går som planerat är Quimbra H (Quidam de Revel - Calvin Z), Fair Choice (Cortez - Dragon), Montana (Iowa - Voltaire) och Valerie. Alla kommande föl går att boka, är det något sto du tycker är intressant så är vi öppna för att diskutera hingstval och tillverka just ditt föl.

Vi betäcker inga ponnyston, Lady Marry ska gå i pension och den blivande treåringen Athenas Dohna (Clifden de'l Aulne - King's Bonus xx) kommer bli till salu istället.

Det enda som varit en rejäl motgång under året är VÄDRET. Det kan nog i ärlighetens namn bara bli bättre. Det har varit otroligt mycket nederbörd som naturligtvis har påverkat mycket - grässkörd, betessäsong och markförhållanden. Vi lyckades ändå ta ett riktigt bra grovfoder själva och det känns bra. 

 

 

Nu har vi haft några fina vinterveckor med lagom kallt och lite snö, vilket är helt perfekt. Förhoppningsvis fortsätter vintern på den inslagna vägen även om det just nu är plusgrader igen.

Nu ser vi med tillförsikt fram emot att 2013 blir ännu bättre än 2012! Vi tackar alla våra kunder under det gångna året, förhoppningsvis kommer de flesta tillbaka och naturligtvis är alla nya kunder hjärtligt välkomna :).

God fortsättning!

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)