Men varför hjälper vi inte varandra?

2017-02-11

Ibland blir jag lite trött på hästvärlden. Vi är verkligen ett folk som borde skärpa upp oss några snäpp!

Varför är vi så dåliga på att samarbeta? Varför finns det så mycket missunnsamhet, avundsjuka och skitsnack? Jag måste säga att jag fattar det inte. Vi borde alla ha att vinna på att prata gott om varandra och hjälpa, stötta!

Om jag minns rätt har jag skrivit ett liknande blogginlägg förut men orkar inte leta... min åsikt är väl ganska oförändrad antar jag. Och för det mesta tänker man väl inte så mycket på detta, men den senaste veckan tycker jag mitt internetflöde har översvämmats av otrevliga kommentarer, skriva-på-näsan-attityd och ryggkliandet utöver det vanliga. Så pass att jag känner mig nödgad att uttrycka min åsikt ;-).

Jag vet att det är viktigt att "ha ett namn" i vår bransch, och jag vet att det antagligen tar några generationer att komma dit. Troligen hjälper det inte att vara miljonär heller (om jag nu vore det). Men kan inte vi alla försöka vara lite mer openminded och se positivt på att det kommer in nya hästälskare? För det är ju det som förenar oss - kärleken till hästen.

Personligen har jag egentligen inget rent samvete, för jag kan också snacka skit, sucka och konstatera "hästfolk" med en nedlåtande ton (fast jag själv också är hästfolk. Såklart). Fast ju mer jag tänker på det här desto mer säker blir jag på att även jag skulle må bättre av att låta bli. 

Hästbranschen är så otroligt fantastisk, på så många sätt, och ibland är den väldigt inkluderande. Men kan vi inte ta tillvara på varandra på ett bättre sätt? Sträck ut en hand till den som behöver, sluta snacka skit, lyssna på alla - även nybörjarna! Alla har vi ju faktiskt varit just nybörjare, även om det var längesen för många av oss.

Ja det var allt för idag, hoppas jag har fått några hjärnor att snurra!

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)