Halvtid i fölfabriken

2017-06-26

Rent tidsmässigt är vi längre än halvtid, men eftersom våren varit kall och sen så känns det inte som att vi faktiskt kommit längre. Fortfarande lyser sommaren med sin frånvaro men det är ett fantastiskt fint hästväder. Svalt och skönt med en ständig vind som håller alla insekter borta. Men även badvädret lyser således med sin frånvaro ;-).

Alla våra egna föl har kommit. Vi har haft ett otursår med två kastningar och en fölning där både sto och föl förolyckades. På något konstigt sätt går oturen i skov tror jag. Det är några bra år emellan och sen kommer det år då allt går åt skogen. Men samtidigt har vi fått fem stycken välskapta föl som vi naturligtvis gläds över så man måste se saken från den ljusa sidan. Dessa är födda hos oss i år:

Sto e Colmander u Darkness (Click and Cash - Cortez)

Hingst e Casallco u Fair Choice (Cortez - Dragon)

Hingst e Giljandro vd Bosrand u Montana (Iowa - Voltaire)

Sto e Nintender u Just on Time (Quintender - Voltaire)

Hingst e Gamelus R u Heather Primera (Heartbeat - Cortez)

 

Alla är till salu utom Darkness stoföl som vi har tänkt behålla.

Av de egna stona är endast Toscana hittills konstaterad dräktig. Montana och Just on Time är seminerade men inte kollade än och ytterligare tre ston ska semineras om allt går enligt plan. 

 

Fölhög på bete. Brun med stjärn är årets melodi! Den med bläs hör till ett gästande sto.

 

Totalt har vi påbörjat 52 ston på stationen vilket bara är två färre än ifjol vid samma tidpunkt. Det trodde jag faktiskt inte! Alla av dessa är inte seminerade och bara ett tiotal är dräktighetsundersökta. Några omlöpare har vi såklart, av olika anledningar, men det rullar på ganska bra med dräktigheterna också.

Säsongens peak har vi nog passerat men fortfarande rullar det in nya ston varje vecka. Ännu är det inte försent att planera betäckning! Hör bara av dig om du vill ha coachning eller hjälp med hingstval.

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)