Liten uppdatering

2014-10-13

Ja nu är det länge sen sist igen... och massor har hänt såklart. Tyvärr blir bloggandet bortprioriterat ibland men nu kommer iaf lite nyheter :-).

Valerie kvalade till Breeedersfinalen i Fälttävlan och genomförde med bravur! Hon hade egentligen inte förutsättningar att göra det på ett bra sätt med tanke på att hon är så försiktigt tagen, men vi bestämde oss för att starta på vinst och förlust. Hon gjorde ett helt ok dressyrprov och var felfri i både banhoppning och terräng. Slutplacerades nånstans i mitten av startfältet (tror 16 av 25), och detta av Sveriges bästa fälttävlansfyraåringar! Riktigt bra gjort och en eloge till piloten Rebecka Tell som matchat perfekt.

 

Valeries kval medförde också att hennes mamma Valencia kvalificerade sig för Elitpremiering. Valencia fick bara fem avkommor varav de tre senaste hos oss, så det är riktigt bra gjort! Hennes äldsta Vienna hade i sin tur en avkomma med på Hopphästauktionen i år (Viva la Diva LT e Camaro M). Valencias dotter e Cardento, Venice, såldes til USA 2013 efter att ha vunnit junior-SM i hoppning. Hon har i höst gjort felfria rundor i 1,60 hoppning.

De två avkommorna däremellan (Valerie e Click and Cash är yngst) är båda e Hip Hop och ägs av Christin Ericsson. Viktor född 2007 är placerad 1,30 och Toscana född 2008 i 1,20. Vi hoppas mycket på alla tre uppfödningarna såklart!

 

 

Seminsäsongen är slut och den kan trots en del krångel längs vägen ändå summeras som god. Vi hade en del dåliga brunster under sommaren och kanske berodde det på värmen, men alla ston som hade bra chanser blev ändå dräktiga till slut så vi är nöjda. Våra egna fyra ston är kollade på 90 dygn och fortfarande dräktiga, så långt allt väl! Men mycket kan hända som vi alla vet.

Några nya inackorderingar har kommit och ytterligare ett gäng är på väg in under november och december, så det blir ganska fullt även i vinter. Det har ju varit en fantastisk höst och vi har faktiskt fortfarande några hästar kvar på "bete" även om de utfodras fullt ut. 

Det enda vi lider brist på just nu är saluhästar! Jag har ett fantastiskt fint D-ponnysto till salu och kan även tänka mig att byta henne mot en yngre SWB-häst (se salusidan). Egentligen hade jag tänkt spara henne som min "tanthäst" men det är svårt att få tiden att räcka. Det är en ponny som förtjänar bättre än att bara ridas i perioder tycker jag.

Athenas Berling ("Gösta") är såld till Erica i Trollhättan och det tror jag blir jättebra. Han är fortfarande hingst och kanske är han tillräckligt bra för att bli godkänd så småningom, det hoppas vi på! Han har fantastiska gener som borde vara attraktiva i ridponnyaveln med Dirco som pappa och Dito som morfar. 

Nu samlar vi kraft inför den kommande vintern och hoppas den blir snäll rent vädermässigt åtminstone, snart är det vår igen - i april väntas första fölet :-)

 

//J

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)