Längtar efter våren!

2018-02-11

Nu börjar det verkligen märkas att våren närmar sig! Bruksprov i antågande, hingstvisningar på kontinenten och hingstvalsfrågorna duggar tätt på nätet. Jag får också redan vid den här tiden på året många frågor om ston, semin och avel i största allmänhet.

Att man längtar efter våren betyder såklart inte att man inte gillar vad man har just nu, det är verkligen en bra hästvinter! Åtminstone senare delen - det blev en väldigt blöt höst så det var fantastiskt skönt att det kom tjäle till slut. Sen jul ungefär har vi haft minusgrader med enstaka undantag, och dessutom för ovanlighetens skull snö. Det kom ganska mycket, sen regnade mycket bort men fortfarande är det vitt och rent ute. Otroligt skönt! Hästmässigt är ju detta också en väldigt lugn årstid så man får passa på att njuta. Jag har också världens roligaste civila jobb så jag klagar inte alls på vintern.

Det är dock så att när det drar igång drar det igång väldigt snabbt, och då gäller det att vara beredd. Jag tänker till exempel på er som planerar att seminera med fryst, hör gärna av er i god tid så vi kan samplanera transporter i möjligaste mån. Några hingstar skickas från samma ställen och det blir snabbt onödigt dyrt för er. 

Vi startar säsongen runt 1 maj som vanligt, kanske veckan innan om vädret är bra eftersom 1 maj är en tisdag och röd dag = ingen postgång. Det kan vara bra att vara med några dagar innan då om det är högbrunstiga ston, så vi inte missar dem. 

Som vanligt finns uppstallning i något begränsad omfattning. Tänk på att det inte alltid finns möjlighet att lämna kvar ditt sto, särskilt inte om hon behöver gå i egen hage eller dylikt. Jag rekommenderar dessutom alla att läsa vår Hur funkar det? och glöm inte bort att det finns inga dumma frågor!

Vi kommer själva ha ytterligare någon hingst i vårt program, mer info kommer så småningom.

 

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)