Liten uppdatering

2016-04-18

Det var ju ett tag sen sist och så här inför seminsäsongen känns det bra med en liten uppdatering!

Fölen börjar födas runtom i landet, mina sociala medier fylls av dem! I januari och februari var det bara i Frankrike och Tyskland men nu är det även på våra breddgrader. Själv är jag glad över att inte få några föl tidigt, det har varit en hemsk vår vädermässigt - både blöt och kall. Helt hopplöst om man som jag inte har ridhus att rasta dem i. Min första i år är beräknad till 9 maj.

Vi har dock tänkt att dra igång seminstationen i veckan, hör av er om ni vill komma. Än så länge är det anropsstyrt ;-). Runt 1 maj kan jag tänka mig att vi kör regelbundet tis, tors och sön. Jag ägnade helgen åt att städa hela stallet och högtryckstvätta semindelen mm så vi är fit for fight! En del är kvar på den långa att göra-listan men det känns inte längre som att jag lägger till tre nya saker för varje uppgift jag stryker i alla fall.

Alla lamningar är klara och det är skönt. Det har gått ganska bra även om vi har haft några fellägen som jag inte stött på innan. Man lär sig mycket. Jag tror det blev 22 stycken till slut. Snart är det betesdags men just nu är de inne pga väderleken. De är otroligt sköna, de leker och hoppar och busar och däremellan sover de som små stockar.

Mina uppfödningar tävlar, även fälttävlanshästarna har kommit igång för säsongen. Valerie har varit två vändor i Skåne och placerade sig i Tågarps lätta klass för ett par veckor sen. Fair View gick en debutant i Mantorp i helgen med mycket bra resultat. Härligt! Hör gärna av er till mig med tävlingsresultat så att jag får skryta lite här på bloggen :-).

 

Fair View med Sophia Ericsson, fotograf Mi Ritzén

 

Darkness har åkt iväg på vidareutbildning inför treårstest i maj. Förhoppningsvis bedömer vi henne redo att starta där. Hon har hoppat riktigt bra tycker jag men blir lite spänd i nya miljöer, så jag har dragit runt med henne i flera olika ridhus bara för att träna på det. Om allt går enligt plan så ska hon sen semineras i år för att därefter komma ut i tävling.

Nu hör jag att svärfar har startat gräsklipparen, så tro det eller ej - våren är här!

 

//J

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)