Badlands

2014-04-28

I fredags (knappt, 00.15) föddes årets första föl! Det var Fair Choice som nedkom med ett hingstföl e Boss VDL (Indoctro - Nimmerdor). 

Choice är ett supersto som sköter sina fölningar enligt skolboken. Hon är alltid okomplicerad, tar väl hand om sina barn och har bra råmjölk. Nog så viktiga egenskaper i avelsboxen.

Att hon sen har bra stam och kommer ur ett riktigt bra möderne gör ju inte saken sämre :-). Hennes äldsta avkomma född hos mig, Fair View e Bravour, kommer att gå treårstest nu i vår.

Badlands ser riktigt trevlig ut, även om det såklart är svårt att bedöma fölen så unga. Men man får ett hum om deras konstitution (och även temperament).

Det var roligt att få ett föl till efter Boss, han verkade här i Sverige i två säsonger och vi fick även föl efter honom ifjol (Nebraska u Montana). Nu är han tillbaka i Holland för fortsatt avelsverksamhet. Han fick en mycket fin fölrapport på sin första årgång där och vi hoppas såklart att han blir framgångsrik. 

Badlands är till salu, ring el maila vid intresse!

 

Nu går vi i väntans tider i dubbel bemärkelse då både Cirieka och Montana är på gång att föla. Det dröjer nog nån vecka till för båda tror jag.

Lite ändringar i hingstvalen har det blivit såklart, Chivonne kommer att gå till Hasard i år. Han är e Heartbeat och bror till Montana, matchar Chivonne mycket bra härstamningsmässigt och går från klarhet till klarhet på tävlingsbanorna. Helt rätt år att använda honom nu!

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)