Lamm, lots of lamm!

2014-03-16

Det hör kanske inte riktigt hit, men igår kom det lamm! Jag har några tackor som på sikt ska bli fler - kul bisyssla :-). Får är riktigt trevliga djur, jag är positivt överraskad efter snart två år som fårägare.

Ifjol gick bagglammen kvar länge, och alla "kunniga" sa att jag absolut inte behövde nån bagge för alla var säkert betäckta ändå. Jag var tveksam - jag vet ju hur hästar beter sig, och inte får unghingstarna betäcka... men å andra sidan har jag hört SÅ många som fått oväntade lamm av samma anledning så det lät ju helt ok.

Hursomhelst, nu är det snart fem månader sen bagglammen åkte och det är bara en tacka som fått juver. Men igår lammade hon... fem stycken!

Jag har haft dem på övervakning i en vecka ungefär, bra att värma upp fölningskameran inför säsongen och även sig själv ;-). Slog ett öga på monitorn igår vid lunch, och där var det banne mig ett lamm!

Ut och kolla. En pigg rackare som snabbt var på benen och hittade spenen. Men jag tyckte det var lite fissigt, för tackan var rätt stor, och bara ett lamm liksom? Men snart kom en till. Och ett till. Och... till slut var de fem stycken! Fyra tacklamm och ett bagglamm.

Alla är pigga och glada men måste såklart stödutfodras - hur tänkte "Gud" när han skapade ett djur med två spenar som får fem ungar??

 

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)