Rätt och korrekt

2010-06-16

Aldrig trodde jag att en kontraktur skulle rätta sig så snabbt och lätt, men det gjorde den! Från att i lördags eftermiddag kota över i varje steg stod lille herrn helt rätt på benet två dygn senare. Stretching 8-10 ggr per dygn och boxvila gjorde tydligen susen.

Igår kväll fick han gå ut i hage för första gången sen han föddes, och vilken racing! Han är otroligt rörlig. Det märks verkligen stor skillnad på de mer dressyrstammade fölen, det ser till och med jag som är en riktig novis på att bedöma gångarter.

Idag har de fått vara ute ett par timmar på förmiddagen men är nu inne och vilar, Neva är lite stressig och vandrar mycket ute och den lille behöver vila.

Efterbörden inte ute än... illa. Men efter morgonens hagvistelse hände i alla fall nåt där bak och en "ny" klump tittade ut. Min veterinär har pratat med två kollegor varav en är en mycket duktig seminveterinär på häst (om hon är landets bästa vet jag inte men jag skulle nog vilja påstå att hon är den mest kända). Alla säger bara "vänta, den kommer". Inte dra! Risken för inre skador är alldeles för stor.

Hon står på Hippotrim och Finadyne nu och jag hoppas verkligen att hon klarar sig undan komplikationer. Om vi missar den här säsongen må vara hänt, och om hon så aldrig mer blir dräktig, men bara hon överlever! Att stå med ett moderlöst föl är jag inte alls sugen på.

I morgon är det dags att kolla Nova för ev seminering lördag, dessutom ska vi följa upp Bonnies tvillingar och kolla Choice igen.

 

 

//J

Antal kommentarer: 3

2010-06-17 11:52:19 - Cilla Blomqvist

Hoppas det går bra med Neva!

Vad har du valt för hingst till Nova denna gång?
Förra årets kombination verkar ju jättebra, så fin fölunge! :)

2010-06-17 12:32:18 - Jenny

Idag har efterbörden släppt så vi hoppas på det bästa. Jag funderar på Bravour till Nova faktiskt.

2010-06-17 18:39:06 - Cilla

Den ser inte dum ut, kan nog passa Nova bra. :)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)