Bokslut

2020-12-31

Nej inte ett ekonomiskt, även om jag faktiskt är ikapp med bokföringen. 

I år kommer väl alla årskrönikor att handla om corona så det kommer min inte att göra. Här har det inte påverkat särskilt mycket ändå. Ja, livet såklart, men inte hästmässigt mer än inställda tävlingar osv. Men nu skulle det inte handla om det!

 

Fölskörden. Det föddes sex fina (egna) föl 2020 samt några inackorderingar. Montanas vackra hingstföl e Cantona TN fick vi tyvärr avliva i augusti, det var väldigt sorgligt. Han var fantastiskt fin! De övriga är:

 

Like a Vision, sto e Farinjo des MEC - Hip Hop

Mister Bouncer, hingst e Party Dance - Quintero

Cava, sto e Cabachon - Cassini I

Rattlesnake Speedway, sto e Cyklon - Heartbeat

Manniello, hingst e Cascadello I - Quidam de Revel. 

Manniello såldes under hösten.

 

Övriga sålda hästar i år är Love Reaction (f 2019 e Action Blue - Crown Z), Missouri (f 2019 e Hip Hop - Iowa), Casillero (f 2017 e Casallco - Cortez) och Brightness (f 2017 e Colmander - Click and Cash. Alla är sålda till satsande ryttare och ett par stycken till "återköpare", riktigt roligt!

 

Tre uppfödningar gick treårstest som jag skrivit om innan, alla med mycket goda resultat (fyra diplom totalt). Tävlingshästarna har ju haft en kämpig säsong där det mesta varit inställt men det kommer nya år. Den starkast lysande stjärnan bland dem är ingen uppfödning utan vår ponnyhingst Paddington, som med otroligt stark matchning av sin fodervärdsfamilj kvalade till sjuårschampionatet och kom tvåa där! Suveränt bra jobbat. Han är en helt fantastisk ponny, stor kapacitet och en ridbarhet utöver det vanliga. Och då är han ponny OCH hingst.

 

Dräktigheten på de egna stona var lite si och så. Men vid sista kollen var dessa på bakning och de första väntas i början av april:

Arezzo VDL - Berlin

Kentucky vh Ryutershof - Casquetto

Escape Z - Hip Hop

Gamelus R - Heartbeat

El Barone - Quidam de Revel

Chacco's Air - Iowa

Vångsundas Paddington - Simberg Hero

 

Seminstationen hade rekord (med marginal!) i antal ston. Som vanligt kommer de från när och fjärran och av alla raser. I år har jag seminerat "halvblod" (från alla möjliga stamböcker), varmblodiga travare, kallblodiga travare, frieser, quarter, ridponny, american curly, knabstrup och islänningar. Minst två av varje ras! Helt otroligt vilken härlig mångfald. 

 

Jag hade också för första året en anställd vilket gjorde stor skillnad på många sätt. Fattar inte riktigt hur jag klarat det själv innan men så är det väl alltid. 2021 kommer vi behöva förstärka med ytterligare en person på ett eller annat vis. 

 

Under året har det också pågått några projekt på gården, det största är ridbanan som blev färdig i augusti. Vilket lyft! Ännu en sak som jag inte vet hur jag klarade mig utan. Jag använder den nästan varje dag. 

 

2020 har nog varit det märkligaste året hittills på många sätt, även om avtrycken inte är särskilt stora i de värmländska skogarna. Men nu hoppas vi att 2021 kan leverera fina föl, presterande hästar och ungefär tusen gånger fler sociala kontakter!

 

GOTT NYTT ÅR!

 

2020 var ett bläsår - av årets hingstval att döma kommer 2021 att bli ett fuxår!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)