Ups and downs

2014-06-28

Livet går sannerligen upp och ner. Den senaste tiden har det närmast liknat en berg- och dalbana hos oss. 

När man har djur är man på något sätt ständigt förberedd på att de kan bli sjuka. Man vet att livet är värdefullt men lätt förgängligt, och man vet att risken finns hela tiden.

Vi har ju ganska många hästar och det händer saker då och då. Det allra mesta kan man åtgärda själv, man får trots allt en del rutin för varje gång. 

Det är hemskt jobbigt att ha sjuka djur och ännu värre att ibland behöva ta beslutet att avsluta deras liv. Tyvärr var detta nödvändigt med Choice föl Badlands, som bara blev två månader gammalt.

Badlands fick foderstrupsförstoppning första gången för drygt två veckor sen. Den löste sig ganska snabbt så fort vi kom till klinik, men återkom sen. Vi har varit både i Karlstad och i Skara, men till slut var det bara att inse att inget fanns att göra.

Mest sannolikt var det ett medfött fel (ficka/förträngning eller annat) som orsakade problemet från början - de har bara gått på bete och det verkar märkligt att det skulle vara bara gräs. Men det kommer vi aldrig att få veta.

Nu galopperar Badlands på de evigt gröna ängarna och förhoppningsvis har han det jättebra <3.

Tråkigt på riktigt men det hör till verkligheten tyvärr.

 

Foto: Kjell Sundström

 

I övrigt rullar säsongen på i rasande fart. Vi har många ston på station, mer än dubbelt så många som ifjol hittills, och fler är på ingång. Lite otur har vi haft även här med skick som krånglat med helger etc. Men förhoppningsvis blir de flesta dräktiga till slut! Av mina egna fyra betäckta ston har tre stycken seminerats det senaste dygnet så med riktigt mycket tur blir det koncentrerat fölvak nästa år ;-).

Vädret har varit bra och vi har fått in en fin förstaskörd. Nu kommer ett efterlängtat regn (men hur fort tröttnar man inte på det?!?) och vi får tro att det får igång återväxten.

Man undrar ibland vad man håller på med, men det finns väl bara ett svar:

 

 För att hästar ger allt!

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)