Dags att börja vänta

2010-05-06

Idag är Nova på dygn 330 efter betäckning och Misty på dygn 322. Det innebär att båda två kan föla "när som helst". Nu ser ingen av dem direkt fölfärdig ut, allra minst Nova, men visst börjar det dra ihop sig!

Nova har fått flytta från lösdriften och Misty kommer att göra det i morgon. Dels för att ha bättre koll på dem (den andra hagen är på framsidan där folk rör sig hela dagarna), dels för att vi har en föltjuv i lösdriften (Neva).

Jag är fortfarande osäker på vilka hingstar de ska till men ingen ska betäckas på fölbrunsten så det finns fortfarande några veckor kvar att tänka.

Bonnie har haft sin fölbrunst (till Besks förtret), hon ska betäckas nästa brunst. Önskar mig lite värme så att hon och bebis kunde gå ute dygnet runt! Det är en mycket seg vår, men man får kanske vara glad att det inte regnar.

Stallbygget går sakta framåt, vi ska försöka göra klart för gjutning så fort det går så att vi iaf kan få till ett golv i den nya delen. Boxarna får vi ta efterhand.

Ska ta nya bilder på fölet (Dohna - får det nog bli) också! Hon utvecklas fint och växer som bara den. Är ganska reserverad men det gör mig inget, de blir alltid nyfikna så småningom och utvecklar förtroende för människan.

 

//J

Antal kommentarer: 1

2010-05-06 22:20:43 - Ramona, ramonarunds@hotmail.com

När hon blir lite äldre stoppar du in henne tillsammans med Tretton, så lär hon sig snabbt hur människor skall hanteras. "Jaha, står du här med en kamera mitt i hagen helt själv? Ja, men då ställer jag mig här bredvid dig så tätt intill jag kan för jag har ingen distanskänsla för människor. Alls!"
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)