Alla hästar hemma och en liten kundundersökning

2019-12-28

Det har varit lite flyttande av hästar nu under ledigheten. Både inomgårds och utomgårds, så att säga. Hemma är det egentligen alltid stor variation i vart hästarna går och med vilka, av flera anledningar. Till exempel står några i box för att de behöver, några går skilda från dräktiga ston pga smittorisk och vi är alltid väldigt noggranna med att hästarna trivs tillsammans. Så hela stallperioden är faktiskt ganska dynamisk så till vida. 

Cassina som fick rycka in som fostermor till Magic när hennes mamma hastigt dog i våras har åkt hem till sig. Jag är henne evigt tacksam som livräddare. Sen har Magics liv behövt räddas några fler gånger så jag hoppas hon har flera liv än katterna. Just nu är hon i alla fall pigg och glad och verkar inte sakna "mamma" särskilt mycket. 

Sen har mina båda nya ston kommit hem, Finepix och Gyra. Trevliga flickor som förhoppningsvis finner sig tillrätta snabbt.

Nu inträder några månader av förberedelser inför både fölnings- och seminsäsong, och här vill jag be om lite hjälp! Ja inte med fölvak eller så (det skulle kanske också behövas förvisso) men med lite input om vad ni som är kunder här skulle önska att vi var bättre på. Helt enkelt lite inspiration till min att göra-lista (den är absolut lång nog men det kan vara klokt att prioritera om ibland). 

Jag brukar vara noggrann med att påtala att vi alltid gör så gott vi kan och att inga frågor är dumma. Allas mål är naturligtvis att få stona dräktiga och helst redan i första brunsten. Som ni vet är det inte alltid så enkelt. Men det finns också mycket runtomkring själva fertilitetsarbetet som hör till en seminstation, sånt som uppstallning, kontakter med hingstägare osv. I grund och botten handlar det mycket om logistik på alla håll och kanter. 

 

 

 

 

Är det något som ni känner saknas här eller som vi kan göra bättre/annorlunda? Skicka gärna ett mail på jenny@athenas.nu eller PMa på Facebook så lovar jag att klura kring förbättringar :-).

 

//J

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)