Dessa fantastiska hästar!

2020-11-07

När jag var liten fick jag en bok med den titeln, "Dessa fantastiska hästar". Jag har den kvar såklart, böcker är viktiga för mig och jag skulle aldrig slänga nån. Boken handlar just om hur fantastiska hästar är och hur många användningsområden det finns för dem runtom i världen. 

Nu tänkte jag dock orda lite om en ganska smal del av världens hästar, nämligen mina egna uppfödningar. De är verkligen fantastiska! Jag är så stolt över alla fina hästar som presterar väl och ger sina ägare så mycket glädje. Det är verkligen det roligaste med uppfödning (jag lär ha sagt det hundra gånger förut, men ändå), att få följa sina hästar hos sina nya ägare.

Jag säljer ju ganska ofta som föl och även om många av dem bor kvar här något år så är det flera som man inte ser live igen, ibland inte någonsin. Jag är SÅ tacksam för alla er som skickar bilder och filmer eller taggar mig på FB och Insta, det är värt hur mycket som helst! Jag har alla uppfödningar med notiser på Equipe såklart, men det blir aldrig lika personligt.

Det har varit och är fortfarande ett väldigt speciellt år. Det är nog inte långsökt att tro att 2021 blir ganska likt. På hästfronten har det betytt många inställda tävlingar och väldigt publikfritt. Till Breeders var det inga kval (utom för treåringarna) utan man fick helt sonika anmäla. Det har varit väldigt lite som vanligt. 

I min roll har det främst inneburit att man inte fått de vanliga "semesterresorna" som Breeders på Flyinge och Elmia, men också att jag inte kunnat se nästan några uppfödningar tävla. Så ännu mer värt att få rapporter från er som äger och rider!

Av de hästar som föddes här 2017 visades tre stycken på treårstest i år. Först ut i våras Tender Love, som såldes som tvååring. Hon kammade hem ett hoppdiplom i Örebro med 8 8 i hoppning och totalt 48 p som hopptalang. På Lillerud visade vi själva Casillero, som också fick 8 8 i hoppning men lite sämre på exteriören vilket gjorde 45 p totalt. 

Den klarast lysande stjärnan av treåringarna var Brightness. Hon var inte färdig för test på våren men som tur var hölls ett uppsamlingsheat på Grevagården i september. Där jäklar slog hon till och vann alltihop! 8,5 9 på hoppning, 9 på galopp och totalt 50 poäng som hopptalang och dubbeldiplom. En alldeles underbar häst!

 

Brightness på sitt treårstest

 

Både Brightness och Casillero såldes under hösten till satsande ryttare. 

Under året har också ettåringarna Love Reaction och Missouri sålts så i år har vi bara föl till salu. Snart är de också ettåringar och just nu ser de ut som raggtroll allihop. Men rätt som det är är det maj igen och då brukar det komma fram en häst därunder :-). 

Nu är vintern i antågande även om vi haft en väldigt fin men fläckvis blöt höst. Några månader i ide men det betyder gott om tid inför vårens hingstval. För egen del handlar det mest om att göra långa listan till en kortare... och jag längtar redan efter nästa års föl och att få följa ännu fler fina uppfödningar i sina karriärer!

Glöm inte att uppmärksamma mig på när ni tävlar eller visar, tro aldrig att ni är tjatiga eller ovidkommande för det är verkligen det roligaste jag vet!

 

//J

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)