Ungponnyfinal!

2010-09-26

I helgen var vi på ungponnyfinalerna i Falkenberg. Solitaire kvalade ju till finalen via sitt treårstest, och även om jag vet att konkurrensen är stenhård så var vi såklart tvungna att åka!

Det är en lång resa och hon var ganska trött på lördagen (vi åkte ner fredag em). Dessutom är hon lätt (hrm...) överviktig efter sommarens goda betessäsong, så förutsättningarna var kanske inte de bästa.

Men som vanligt skötte hon sig super! Vilken klippa =). Hon gjorde allt vi bad henne om och helt rätt om ni frågar mig.

Galoppbetyget blev 7 igen, en siffra som inte kan göras bättre för bättre galopp har hon inte. Hade hon varit ett halvblod så hade jag nog gett henne en 6a på galoppen...

I teknik och förmåga fick hon betyget 8 vilket är helt ok! För temperament och allmänt intryck fick hon "bara" en 7a, här tycker jag faktiskt att hon vore värd en 8a men det är ju jag det. Vi drev henne inte hårt men hon tar tag i hindren själv - domaren tyckte dock att hon borde ta tag i uppgiften bättre.

Stort tack till Ulrika, Nicole och Amanda som hjälpte till med visningen (och fick högsta betyg av domaren Mikael Nolin ;)).

Hursomhelst så slutade vi nånstans i mitten utav 22 hästar. I början gavs det väldigt låga poäng tycker jag, mot slutet blev det några 9or och en 10a i protokollen. Många fina hästar!

Vi åkte hem på lördag kväll och Solitaire var rätt nöjd med att komma hem.

 

//J

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)